Een lentefrisse rijstsalade met kip

Rijstsalade met kip en lentegroenten

Dit is het eerste recept van mijn blog. Hoe trots ben ik hierop! Vandaag ben ik gestart met mijn eigen foodblog, waarbij het plan is om gedurende één jaar elke dag een van mijn verzamelde recepten te koken. Jaren heb ik recepten gelezen, uitgeknipt en ingeplakt, maar veel heb ik nog nooit uitgeprobeerd.

Rijstsalade met kip en lentegroenten

Deze rijstsalade smaakt bijzonder licht en is fris door het gebruik van limoen. De fairtrade saus is iets duurder dan de gewone varianten maar smaakt geweldig leker.
Erbij zelf gebakken harde broodjes of naanbrood (recept) en het is een volledige maaltijd voor 4 personen (of een lunchgerecht voor 6).

Wat heb je nodig:

  • 250 gr Thaise jasmijnrijst (of andere geurige rijst)
  • 200 gr vers gedopte doperwtjes (of diepvries)
  • 200 gr peultjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 gr kippendijfilets, in plakjes
  • 75 ml fairtrade Woksaus soy ginger (flesje 200 ml)
  • 1/2 ananas (vers of uit blik) in stukjes
  • 1/2 komkommer, geschild, ontpit en in halve maantjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 50 gr. gezouten pinda’s
  • 2 (bio) limoenenen
  • 1 bosje koriander of platte peterselie (20 gr), grof gehakt
  • een restje gemengde sla

Bereiding

Kook de rijst volgens aanwijzigen op de verpakking gaar. Giet af en spreid uit op een platte schaal. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de erwten in water met zout in ca. 6 min. beetgaar. Kook de peultjes in 4 min. knapperig gaar. Spoel de erwten en peultjes onder stromend water koud.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 5 min. rondom bruin en gaar. Voeg de woksaus toe en bak nog 1-2 min. tot de saus aan de kip gaat hechten. Proef op smaak, voeg evt. nog wat woksaus toe. Leg de kip op een bord, schenk de saus erover en laat 5 min. afkoelen.
Verdeel evt. de sla over 4 borden. Meng groente, ui, komkommer, ananas en pinda’s met de rijst. Schep het sap van 1 limoen en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Schep op de sla en verdeel de kip met de saus over de salade. Bestrooi met de rest van de koriander en geef de laatste limoen in partjes gesneden erbij.

Ook lekker met garnalen of tofu voor een vegetarische versie.

Bron: delicious.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s