Een lentefrisse rijstsalade met kip, peultjes en pinda’s

Dit is het eerste recept van mijn blog. Hoe trots ben ik hierop! Vandaag ben ik gestart met mijn eigen foodblog, waarbij het plan is om gedurende één jaar elke dag een van mijn verzamelde recepten te koken. Jaren heb ik recepten gelezen, uitgeknipt en ingeplakt, maar veel heb ik nog nooit uitgeprobeerd.

Deze rijstsalade met kip, peultjes en pinda's smaakt bijzonder licht en is fris door het gebruik van limoen. De fairtrade saus is iets duurder dan de gewone varianten maar smaakt geweldig lekker.
#recept #rijstsalade #kip #peultjes
Deze rijstsalade met kip, peultjes en pinda's smaakt bijzonder licht en is fris door het gebruik van limoen. De fairtrade saus is iets duurder dan de gewone varianten maar smaakt geweldig lekker.
#recept #rijstsalade #kip #peultjes

Deze rijstsalade smaakt bijzonder licht en is fris door het gebruik van limoen. De fairtrade saus is iets duurder dan de gewone varianten maar smaakt geweldig lekker.
Verse peultjes van Nederlandse bodem zijn er van half mei tot begin augustus. Doperwtjes zijn er wat korter – tot half juli – maar kun je ook prima door fijne diepvrieserwtjes vervangen.
Erbij zelf gebakken harde broodjes of naanbrood (zie het recept) en het is een volledige maaltijd voor 4 personen (of een lunchgerecht voor 6).


INGREDIËNTEN

  • 250 g Thaise jasmijnrijst (of andere geurige rijst)
  • 200 g vers gedopte doperwtjes (of diepvries)
  • 200 g peultjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g kippendijfilets, in plakjes
  • 75 ml fairtrade Woksaus soy ginger (flesje 200 ml)
  • 1/2 ananas (vers of uit blik) in stukjes
  • 1/2 komkommer, geschild, ontpit en in halve maantjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 50 g gezouten pinda’s
  • 2 (bio) limoenenen
  • 1 bosje koriander of platte peterselie (20 g), grof gehakt
  • een restje gemengde sla

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spreid uit op een platte schaal. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Kook de erwten in water met zout in ca. 6 min. beetgaar. Verse erwten hoef je niet te koken, je kunt ze eventueel met kokend water overgieten en laten uitlekken. Kook de peultjes in 4 min. tot ze nog knapperig zijn. Spoel de erwten en peultjes onder stromend water koud.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 5 min. rondom bruin en gaar. Voeg de woksaus toe en bak nog 1-2 min. tot de saus aan de kip gaat hechten. Proef op smaak, voeg evt. nog wat woksaus toe. Leg de kip op een bord, schenk de saus erover en laat 5 min. afkoelen.

Verdeel evt. de sla over 4 borden. Meng groente, ui, komkommer, ananas en pinda’s met de rijst. Schep het sap van 1 limoen en de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Schep op de sla en verdeel de kip met de saus over de salade. Bestrooi met de rest van de koriander en geef de laatste limoen in partjes gesneden erbij.

Ook lekker met garnalen of tofu voor een vegetarische versie.

Inspiratie: delicious.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s