Vegetarische Aziatische schotel

Vandaag moet het iets met paksoi worden, want die is heel erg klaar voor gebruik.Een dag langer wachten kan niet en dus duik ik vanochtend in mijn kookschriften en blader door mijn losse recepten. Daar vind ik een recept voor een rijstschotel. Met een kleine aanpassing wordt het een heerlijk gerecht.

Aziatische wokschotel vegetarischAziatische wokschotel vegetarisch

Aziatische wokschotel vegetarisch

Wat heb je nodig:

  • 1 struik paksoi
  • 1 prei, gehalveerd en in plakjes
  • 1 komkommer, gehalveerd in plakjes
  • 1 groene paprika, in vieren in reepjes
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 200 g taugé
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 el geraspte verse gemberwortel
  • 1 rode peper, gehalveerd in reepjes evt. zonder pitjes
  • 80 ml sojasaus
  • 6 el zonnebloemolie
  • chilisaus, voor erbij
  • fijne mie voor 4 personen

Hoe wordt het gemaakt:

Zet de paprika, prei, paksoi, komkommer en champignons klaar in kommetjes voordat je begint te koken. Verdeel de knoflook en gember over de kommetjes met paprika, komkommer en prei en bestrooi alles met zout en peper. Verdeel de sojasaus over de kommetjes met champignons en paksoi.

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verwarm in een wok of diepe braadpan 1 el olie en roerbak om de beurt de paprika, komkommer, prei, de stengels van de paksoi en champignons 1-2 min. en het blad van de paksoi 30 sec. Giet kokend water over de taugé en laat uitlekken.

Verdeel de mie over 4 kommen of schep in een grote schaal. Verdeel de groenten over de kommen/schaal en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de chilisaus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s