Griekse boerensalade

Griekse salade3

Deze boerensalade kent vele variaties, als je de basis ingrediënten maar in huis hebt kun je naar hartenlust variëren. Deze zijn: smaakvolle, zoete tomaten, feta kaas, zwarte olijven, knoflook en citroen.
Met brood een heerlijk lunchgerecht, maar ook lekker als salade bij bijv. de geroosterde aubergines (recept) en varkenslapjes van dag 13.

Wat heb je nodig (voor 3-4 personen):
Griekse salade

8 kleine tomaten (pruimtomaten of tasty tom), in partjes of plakjes
1 komkommer, in dunne plakjes
1 ui, in dunne ringen
1 handje zwarte olijven
1 blok feta, in blokjes
1 rode peper, zonder pitjes in ringetjes
1 teentje knoflook, geperst
ca. 1 el. citroensap
ca. 2 el. goede olijfolie
peper en zout
voor de garnering een handje bieslook, fijn gehakt

Hoe maak je het:
Rangschik de ingrediënten mooi op een bord. Maak van de olie, het citroensap en de knoflook een dressing, breng op smaak met peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade en strooi de bieslook er over. Ook lekker is het om verse oregano te gebruiken in plaats van bieslook.

De hoeveelheden zijn bij benadering. Je kunt aan de salade ook nog een halve rode of groene paprika, pepperoni (ingemaakte pepers in azijn)  en evt. sla.

Tip: ik maak meestal voor één persoon extra, zodat ik de volgende dag nog een lekker hapje heb voor de lunch.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s