Een Pavlova helemaal voor jou alleen

 

Pavlova3

Sinds de aardbeien er weer zijn, staat dit dessert hier in huis weer boven aan ieders lijstje. Pavlova, voor ons een toetje met hoofdletter “T”. Een suikerbom, dat wel, maar het verse fruit maakt dat voor een deel wel weer goed, toch? Omdat pavlova’s altijd wat lastig te snijden zijn wilde ik een eenpersoons versie maken. Ik heb de hoeveelheden aangepast voor 4 personen.  En omdat wij met drieën zijn heb ik van het eiwitmengsel dat over blijft schuimpjes gemaakt en die weer verwerkt in een ander toetje.

Wat heb je nodig (4 personen):
Voor de pavlova:
100 gr eiwit (3 of 4 eieren)
175 gr fijne tafelsuiker
1/2 el maïzena
1/2 el citroensap

Voor de vulling:
250 ml slagroom
150 gr. mascarpone
1,5 el suiker
250 gr. aardbeien of ander zomerfruit
1/2 – 1 el suiker (afhankelijk van het soort fruit)

En verder:
bakpapier
2 mengkommen
extra citroensap om de kom te ontvetten
4 bordjes

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 125 graden (hetelucht).

Voor de pavlova:
Maak de kom voor het kloppen van de eiwitten schoon en vetvrij met het citroensap (keukenpapier).
Pavlova1
Klop de eiwitten in stijf tot zachte pieken. Voeg dan lepel voor lepel de suiker toe. Klop door tot er een stevige en dikke massa ontstaat. Spatel nu het citroensap en de maïzenavoorzichtig door het eiwit.
Teken op een vel bakpapier 8 cirkels van ca. 7- 8 cm doorsnede (bijv. met een kommetje of glas). Als dit niet op één bakplaat past gebruik dan een tweede of het rooster voor de overige ringen.
Verdeel met een spatel of met de bolle kant van een lepel het eiwitmengsel over de cirkels (het hoeft niet heel strak te worden).
Zet de bakplaat (of platen) in de oven en bak gedurende 30 – 45 minuten tot ze gaar zijn.
Pavlova
Het eiwit heeft dan de kleur van licht gebrande suiker. Laat in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier. Het eiwit is nu aan de buitenkant knapperig, maar binnen in niet volledig uitgehard.

Voor de vulling:
Maak intussen het fruit schoon en snijd de aardbeien in vieren, kleintjes halveren. Meng voorzichtig met de suiker. Proef even of de aardbeien misschien al zoet genoeg zijn, gebruik dan wat minder. Zijn de aardbeien erg vlak van smaak, dan kun je er ook 1/2 el aardbeienjam door roeren en minder of geen suiker gebruiken. Dek af en zet weg.

De mascarpone loskloppen in een kom. In een andere kom de slagroom met de suiker stijf kloppen. Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone.

Pavlova2

Leg op elk bordje een helft, verdeel de helft van het slagroommengsel over de vier helften. Verdeel hierover de helft van het fruit. Leg de tweede helft hier bovenop , met daarop de rest van het slagroommengsel en het fruit. Druppel het achtergebleven vruchtensap over de pavlova’s. En serveer meteen.

Pavlova3

 

Een gedachte over “Een Pavlova helemaal voor jou alleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s