Een frisse tonijnsalade met kappertjes en ui

Soms heb je zo’n dag waarbij je behoefte hebt aan iets anders voor de lunch. Iets fris, niet te zwaar en dus zonder mayonaise. Eenvoudig wat betreft ingrediënten, maar ook snel gemaakt. Ook geschikt voor de lunch op het werk, want deze salade kan best wel een paar uurtjes zonder koelkast.

Onmisbaar is de citroen die deze salade zijn frisse smaak geeft. Verder kunnen de ingrediënten wel eens min of meer wisselen. Zo had ik nog een aangebroken potje kapperappeltjes. Die smaken toch heel anders dan gewone kappertjes. De rode ui kun je ook vervangen door een gewoon uitje.

Tonijnsalade

INGREDIËNTEN

  • 1 blikje goede tonijn op olijfolie
  • 1 tl  geraspte schil van een citroen (liefst biologisch)
  • 1/2 el citroensap
  • 1/2 kleine rode ui (fijn gesnipperd)
  • 1/2 el kappertjes of 3-4 kapperappeltjes (fijngesneden)
  • peper en zout
  • handje bieslook of knoflook bieslook (fijn gesneden)

BEREIDING

Open het blikje tonijn en giet de olie af. Vang evt. op in een bakje voor later gebruik. Spoel de kappertjes, zodat ze iets zachter van smaak zijn. Maak de tonijn los in een kommetje en vermeng met de andere ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker op brood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s