
Soms heb je zo’n dag waarbij je behoefte hebt aan iets anders voor de lunch. Iets fris, niet te zwaar en dus zonder mayonaise. Eenvoudig wat betreft ingrediënten, maar ook snel gemaakt. Ook geschikt voor de lunch op het werk, want deze salade kan best wel een paar uurtjes zonder koelkast.
Onmisbaar is de citroen die deze salade zijn frisse smaak geeft. Verder kunnen de ingrediënten wel eens min of meer wisselen. Zo had ik nog een aangebroken potje kapperappeltjes. Die smaken toch heel anders dan gewone kappertjes. De rode ui kun je ook vervangen door een gewoon uitje.


De eerste versie van dit recept is uit 2014! Inmiddels heb ik wat meer handigheid gekregen in het maken
van foto’s ;-). Het recept is perfect, daar hoeft echt niets aan gewijzigd te worden.
(29-07-2022)
Recept: Tonijnsalade met kappertjes en rode ui
Salade Voor 2 personen | ||
Voorbereiden: 5 minuten | Bereiden: 5 minuten | Totale tijd: 10 minuten |
INGREDIËNTEN
- 1 blikje goede tonijn op olijfolie
- 1 citroen (liefst biologisch) voor rasp en sap
- 1/2 kleine rode ui
- 1/2 el kappertjes of 3-4 kapperappeltjes
- Eventueel een handje bieslook of knoflook bieslook
BEREIDING
Open het blikje tonijn en giet de meeste olie af in een kommetje. Spoel de kappertjes, zodat ze iets zachter van smaak zijn, snijd kapperappeltjes in plakjes. Snipper de ui. Roer de tonijn los in een kommetje en meng met de kappertjes en ui. Snijd de kruiden fijn en meng erdoor. Voeg ongeveer 1 theelepel citroenrasp en 1/2 el citroensap en de helft van de opgevangen olijfolie. Breng op smaak met een beetje peper, zout is niet nodig. Proef en voeg eventueel nog wat extra olie, citroen of peper toe.
Lekker op een broodje of op de borrelplank.
Pin deze foto van Tonijnsalade met kappertjes en rode ui
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

3 thoughts