Bleekselderijsalade met blauwe kaas, appel en walnoten

Een gezonde salade van bleekselderij, appel, blauwe kaas en walnoten. Een eenvoudige, maar smaakvolle salade die ook nog eens snel en makkelijk te maken is.

Een eenvoudige, maar smaakvolle salade die ook nog eens snel en makkelijk te maken is.

Bleekselderij is niet bij iedereen in mijn gezin geliefd. En dan zeker niet in de gekookte versie. Dus dacht ik, waarom niet eens een salade geprobeerd? Ik heb verschillende recepten voor salades met bleekselderij, maar dit recept sprak me het meeste aan. Vooral vanwege de combinatie van smaken: zoet van de appel, pittig van de blauwe kaas, beetje bitter van de noten en het zoute van de kappertjes. Daarover dan een honing-mosterddressing en de smaakcombinatie was ook voor de bleekselderij-haters prima. Overigens heb ik ook een schaaltje gemaakt zonder de blauwe kaas, we hadden 2 eters die niet van blauwe kaas houden.

Een gezonde salade van bleekselderij, appel, blauwe kaas en walnoten. Een eenvoudige, maar smaakvolle salade die ook nog eens snel en makkelijk te maken is.

INGREDIËNTEN

Voor de salade:

 • 1 struik bleekselderij, in dunne boogjes
 • 1 appel, geschild in plakjes (zonder klokhuis)
 • 100 g blauwader kaas
 • 50 g gepelde walnoten, grof gehakt
 • 2 el gezouten kappertjes

Voor de dressing:

 • 1/2 tl honing
 • 1/2 tl (grove) mosterd
 • 1/2 el witte balsamicoazijn
 • 1,5 el walnootolie
 • 1,5 el olijfolie
 • zout

BEREIDING

Spoel de kappertjes met water zodat ze niet meer zo zout zijn. Ik gebruik hiervoor een slacentrifuge, dan kan ik ze meteen ook iets drogen.

Gezouten kappertjes

Maak nu eerst de dressing. Het is een beetje lastig de juiste hoeveelheden aan te geven. Ik gebruik meestal een glazen potje en maak hierin meteen wat meer dressing in aan. Afmeten doe ik dan niet echt, maar ik houd me aan de verhouding 1 deel azijn – 3 delen olie. Voor de smaakmakers mosterd en honing houd ik dezelfde hoeveelheden aan en die zijn dan samen weer ongeveer gelijk aan 1 deel azijn. Voeg eventueel nog wat zout toe, maar niet te veel want de kaas en de kappertjes zijn al zout. Voor het mengen: dekseltje erop en schudden… klaar!

Hak de walnoten grof. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Was de bleekselderij en snijd de stengels in dunne plakjes.

Meng alle ingrediënten (behalve de kappertjes en de kaas) met de dressing. Strooi tenslotte de kappertjes erover en verbrokkel de kaas erboven. Laat de smaken minimaal een kwartiertje intrekken.

De dressing die je over houdt kun je het beste in de koelkast bewaren.

Lekker als bijgerecht of frisse salade bij de lunch.

Pin deze foto van de Bleekselderijsalade met blauwe kaas, appel en walnoten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een gezonde salade van bleekselderij, appel, blauwe kaas en walnoten. Een eenvoudige, maar smaakvolle salade die ook nog eens snel en makkelijk te maken is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s