Toch best lastig zo’n zelf opgelegde challenge! Alle dagen iets anders eten zou dan bijna betekenen dat je iets nieuws dan een jaar lang niet meer eet, want anders kom je in de problemen. Daarom is het wel een goed plan om af en toe ook eens een lunchgerecht, nagerecht of soepje te maken in het kader van de challenge. Dan kan ik daarnaast een recept herhalen dat wel heel erg lekker was! Daarom vandaag het recept voor guacamole. Ja, ik weet het, niet zo spannend want dat kent iedereen nu wel.
Maar lang geleden (1985) heb ik voor mijn verjaardag een Mexicaans kookboek gekregen en daarin stonden 2 recepten voor guacamole, waarvan er één zonder knoflook. Dus uit nostalgisch oogpunt toch maar opnemen. Lekker met tortillachips (mijn guilty pleasure).


GUACAMOLE (4-6 personen):
INGREDIËNTEN
- 250 g tomaten
- 4 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 avocado’s
- 2 chili’s
- 2 el olijfolie
- 2 el azijn
- gemalen koriander
- zout en peper uit de molen
BEREIDING
De tomaten koken, ontvellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden, de knoflookteentjes pellen in de knijper persen. De avocado’s halveren, de pit eruit halen, met een lepel et vruchtvlees eruit scheppen en dit met een vork tot puree prakken. Alle ingrediënten zorgvuldig door elkaar roeren en met zout, peper, koriander, de fijngehakte Spaanse pepers, de azijn en olie op smaak brengen.
AVOCADOSAUS
INGREDIËNTEN
- 2-3 rijpe tomaten
- 3 grote, rijpe avocado’s
- 3 ontpitte groene pepers
- 1 grote ui
- 2 el fijngehakte koriander of peterselie
- 1 tl citroensap
- zout
BEREIDING
Alle ingrediënten in een blender pureren. Deze saus kan in een koelkast een paar dagen worden bewaard en kan bij alle soorten tortilla’s of bij gebakken bonen worden geserveerd.
One thought