Vegetarische lasagne

Veg.lasagne (12)

 

En paar weken geleden aten we bij familie een heerlijke vegetarische lasagne. Het recept is nog steeds onderweg, dus dat betekent improviseren voor vandaag. De groenten voor deze lasagne worden eerst geroosterd in de oven waardoor ze extra veel smaak krijgen. Het recept is voor ca. 4 personen. Lekker erbij is een salade van spinazie met gedroogde tomaten, olijven, geitenkaas of feta en een mosterddressing.

Wat heb je nodig (4 personen):

Veg.lasagne (2)
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 ui, overlangs in plakjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
takje verse rozemarijn, de naaldjes
enkele takjes verse tijm, de blaadjes
olijfolie
zout en peper

Veg.lasagne (7)
1 tomaat in blokjes
2 bollen mozzarella
ca. 100 gr. gorgonzola
handje zwarte en groene olijven, in plakjes
1 el kappertjes
ca. 1 el pesto (ik had nog een restje over van de zelfgemaakte pesto, dat heb ik gebruikt)
1 pak verse lasagne

Hoe wordt het gemaakt:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd paprika en courgette in ongeveer gelijke stukken. De aubergine in iets grotere stukken, deze is sneller gaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten, de uit, de kruiden en de knoflook erover. Bestrooi met zout en peper en sprenkel er olijfolie over. Hussel even door elkaar. Bak de groenten ca. 20 min in het midden van de oven. Ze moeten beetgaar zijn.

Veg.lasagne (8)

Haal de groente uit de oven en laat de oven afkoelen tot 180 graden. Vet een passende ovenschaal in en bouw nu de lasagne op. Begin met een laag groente, verdeel daar een deel van de tomaten, olijven, pesto en kappertjes over. Leg er lasagnevellen op. Ga zo door, afhankelijk van de grootte van je ovenschaal worden het ca. 3 lagen. Op de middelste laag groente heb ik de gorgonzola verdeeld. Eindig met een laag lasagne en verdeel daarover de mozzarella en de Parmezaanse kaas en evt. nog wat tomaten.

Veg.lasagne (9)

Veg.lasagne (11)

Bak de lasagne in het midden van de oven ca. 30 minuten of tot de lasagnevellen gaar zijn.

Serveer warm! Buon appetito!

 

2 gedachten over “Vegetarische lasagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s