Vegetarische lasagne

En paar weken geleden aten we bij familie een heerlijke vegetarische lasagne. Het recept is nog steeds onderweg, dus dat betekent improviseren voor vandaag. De groenten voor deze lasagne worden eerst geroosterd in de oven waardoor ze extra veel smaak krijgen. Het recept is voor ca. 4 personen. Lekker erbij is een salade van spinazie met gedroogde tomaten, olijven, geitenkaas of feta en een mosterddressing.

Een lasagne zonder vlees heeft een stevige smaakmaker nodig anders smaakt het maar flauwtjes. Dit doe je behalve door de groenten te roosteren ook door een pittige kaas toe te voegen, zoals bijvoorbeeld gorgonzola. Gorgonzola is er in een milde maar ook in een pittige variant. Kies vooral je favoriet!

Vegetarische lasagne met gorgonzola en geroosterde groenten

INGREDIËNTEN

voor 4 personen

Vegetarische lasagne met gorgonzola en geroosterde groenten
 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • 1 rode paprika
 • 1 ui, overlangs in plakjes
 • 2 teentjes knoflook, in plakjes
 • takje verse rozemarijn, de naaldjes
 • enkele takjes verse tijm, de blaadjes
 • olijfolie
 • zout en peper
Vegetarische lasagne met gorgonzola en geroosterde groenten
 • 1 tomaat in blokjes
 • 2 bollen mozzarella
 • ca. 100 g gorgonzola
 • handje zwarte en groene olijven, in plakjes
 • 1 el kappertjes
 • ca. 1 el pesto (ik had nog een restje over van de zelfgemaakte pesto, dat heb ik gebruikt)
 • 1 pak verse lasagne

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd paprika en courgette in ongeveer gelijke stukken. De aubergine in iets grotere stukken, deze is sneller gaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten, de uit, de kruiden en de knoflook erover. Bestrooi met zout en peper en sprenkel er olijfolie over. Hussel even door elkaar. Bak de groenten ca. 20 min in het midden van de oven. Ze moeten beetgaar zijn.

Vegetarische lasagne met gorgonzola en geroosterde groenten

Haal de groente uit de oven en laat de oven afkoelen tot 180 graden. Vet een passende ovenschaal in en bouw nu de lasagne op. Begin met een laag groente, verdeel daar een deel van de tomaten, olijven, pesto en kappertjes over. Leg er lasagnevellen op. Ga zo door, afhankelijk van de grootte van je ovenschaal worden het ca. 3 lagen. Op de middelste laag groente heb ik de gorgonzola verdeeld. Eindig met een laag lasagne en verdeel daarover de mozzarella en de Parmezaanse kaas en evt. nog wat tomaten.

Vegetarische lasagne met gorgonzola en geroosterde groenten
Vegetarische lasagne met gorgonzola en geroosterde groenten

Bak de lasagne in het midden van de oven ca. 30 minuten of tot de lasagnevellen gaar zijn.

Serveer warm! Buon appetito!

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s