Cannelloni met gehakt en paddenstoelen

Canneloni met gehaktvulling

Dit gerecht uit de delicious. stond al eerder bij ons op tafel, maar omdat vandaag vrienden kwamen eten mocht het in de herhaling. Het voordeel van deze cannelloni met gehakt en paddenstoelen is dat je het al eerder kunt voorbereiden. De schotel hoeft dan alleen nog maar de oven ingeschoven te worden, zodat je ’s avonds niet een uur in de keuken hoeft te staan. Lekker erbij: een frisse salade, bijv. van spinazie of gemengde sla. Alles wat je in de sla wilt: tomaatjes, olijven, lenteui, kappertjes enz. kun je al vooraf schoonmaken en/of snijden. Je hoeft dan enkel de sla of spinazie nog te wassen zodat je tijd genoeg hebt om gezellig te kletsen.

Canneloni met gehaktvulling

Ingredienten, voor 4 personen:

  • 400 gr varkensgehakt of half-om-halfgehakt
  • 250 gr kastanjechampignons, gesneden
  • 18 cannellonibuisjes
  • teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 1 tl tijm, gedroogd
  • 1 tl rozemarijn, gedroogd
  • 1 tl oregano, gedroogd
  • 250 ml rode wijn
  • 1 tl tomatenpuree
  • 250 ml crème fraîche of zure room
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • olijfolie om in te bakken en de ovenschaal in te vetten
  • 1 el peterselie, alleen de blaadjes fijngehakt

En verder:

  • een passende ovenschaal
  • keukenmachine
  • spuitzak

Bereiding

Verwarm de oven tot 180 graden (hetelucht op 160 graden).
Bak de ui op matig vuur in een plens olijfolie 3-4 minuten tot hij zacht is. Bak de knoflook toe en smoor 1 minuutje mee. Voeg dan het gehakt, de kruiden en champignons toe en draai het vuur iets hoger.

Roerbak ze 6-8 min. tot het gehakt bruin kleurt. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat even ontzuren. Daarna de rode wijn erbij en 1-2 min. laten koken tot de wijn verdampt is.

Canneloni gehakt (5)



Breng goed op smaak met zout en peper.
Laat even afkoelen. Doe alles in de keukenmachine en gebruik de pulseerknop 2 of 3 keer. Voeg 2-3 el room toe pureer tot een grove saus.
Vul de cannelloni met een lepel of een spuitzak met het gehaktmengsel en rangschik ze in de ingevette ovenschaal.

Canneloni gehakt (6)



Veeg de pan schoon en verwarm hierin de tomaatblokjes met de overige room ca. 2 min. Maak op smaak af met zout en peper en schenk de saus over de cannelloni. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Canneloni met gehakt en paddenstoelen

Bak de cannelloni ca. 30 minuten gaar. Bestrooi met de peterselie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s