Een heerlijke ovenschotel van cannelloni gevuld met gehakt en paddenstoelen. Je kunt dit gerecht gemakkelijk al eerder voorbereiden en is daarmee ideaal voor een etentje met vrienden. De schotel hoeft dan alleen nog maar de oven ingeschoven te worden, zodat je ’s avonds niet een uur in de keuken hoeft te staan.
Lekker erbij: een frisse salade, bijv. van spinazie of gemengde sla. Alles wat je in de sla wilt: tomaatjes, olijven, lente-ui, kappertjes enz. kun je al vooraf schoonmaken en/of snijden. Je hoeft dan enkel de sla of spinazie nog te wassen zodat je tijd genoeg hebt om gezellig te kletsen.

Ingredienten, voor 4 personen:
- 400 g varkensgehakt of half-om-halfgehakt
- 250 g kastanjechampignons, gesneden
- 18 cannellonibuisjes
- teentjes knoflook, fijn gehakt
- 1 grote ui, fijn gesneden
- 1 tl tijm, gedroogd
- 1 tl rozemarijn, gedroogd
- 1 tl oregano, gedroogd
- 250 ml rode wijn
- 1 tl tomatenpuree
- 250 ml crème fraîche of zure room
- 1 blik tomatenblokjes
- 50 g Parmezaanse kaas
- olijfolie om in te bakken en de ovenschaal in te vetten
- 1 el peterselie, alleen de blaadjes fijngehakt
En verder:
- een passende ovenschaal
- keukenmachine
- spuitzak
Bereiding
Verwarm de oven tot 180 graden (hetelucht op 160 graden).
Bak de ui op matig vuur in een plens olijfolie 3-4 minuten tot hij zacht is. Bak de knoflook toe en smoor 1 minuutje mee. Voeg dan het gehakt, de kruiden en champignons toe en draai het vuur iets hoger.
Roerbak ze 6-8 min. tot het gehakt bruin kleurt. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat even ontzuren. Daarna de rode wijn erbij en 1-2 min. laten koken tot de wijn verdampt is.

Breng goed op smaak met zout en peper.
Laat even afkoelen. Doe alles in de keukenmachine en gebruik de pulseerknop 2 of 3 keer. Voeg 2-3 el room toe pureer tot een grove saus.
Vul de cannelloni met een lepel of een spuitzak met het gehaktmengsel en rangschik ze in de ingevette ovenschaal.

Veeg de pan schoon en verwarm hierin de tomaatblokjes met de overige room ca. 2 min. Maak op smaak af met zout en peper en schenk de saus over de cannelloni. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Bak de cannelloni ca. 30 minuten gaar. Bestrooi met de peterselie.