Dag 35 – Up-side-down sinaasappelcake

Sinaasappelcake

Van huis uit ben ik gewend cake te bakken met zelfrijzend bakmeel. In de recepten uit de delicious. wordt bloem en bakpoeder gebruikt. De eerste keer dat ik de cake maakte was hij niet perfect. Ik had de sinaasappelparten uit de velletjes gesneden terwijl dat niet in het recept stond. Misschien kwam het daardoor wel dat de cake nogal vochtig was. Vandaar nu maar eens het recept gevolgd en het resultaat was echt geweldig! Een volle sinaasappelsmaak, terwijl de cake precies goed was.

Wat heb je nodig (10-12 personen): 
25 gr boter
50 gr suiker
2 bio handsinaasappels
voor het cakebeslag:
200 gr fijne kristalsuiker
175 ml milde olijfolie
4 eieren
200 gr bloem, gezeefd
2 tl bakpoeder, gezeefd
ook nodig:
ronde taartvorm van ca. 24 cm doorsnede*

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Sinaasapp.cake
Vet de taartvorm in, beleg met bakpapier en vet ook het bakpapier in de vorm dik in met 25 gr boter en bestrooi met 50 gr suiker.
Sinaasapp.cake (3)
Boen 1 sinaasappel schoon, droog goed af en rasp de oranje schil eraf (het witte deel van de schil is bitter). Bewaar de rasp. Schil beide sinaasappels rondom dik, zodat ook het wit eraf is en snijd het vruchtvlees in plakken.
Sinaasapp.cake (5)
Leg de plakken dicht tegen elkaar op de suiker in de vorm. Vul de gaten op met stukjes sinaasappel, zodat het een mooi geheel vormt.
Sinaasapp.cake (4)
Klop voor het beslag de suiker met de olijfolie en sinaasappelrasp 5 min. Voeg nu een voor een de eieren toe en meng er goed door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
Sinaasapp.cake (7)
Spatel nu luchtig de bloem door het botermengsel.
Sinaasapp.cake (10)
Schep het beslag op de sinaasappel in de vorm en strijk glad. Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.
Haal een mes tussen de cake en de wand en laat de cake 5 min. in de vorm afkoelen.
Sinaasapp.cake (12)
Stort de cake voorzichtig op een rooster en verwijder voorzichtig het bakpapier.

*Je kunt ook een springvorm gebruiken, maar een taartvorm werkt beter. Klem bij een springvorm een vel bakpapier tussen de bodem en de wand vast, dat voorkomt lekken.

Sinaasapp.cake (15)       Sinaasapp.cake (17)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s