Pérouges

Een middeleeuws stadje dat een aantal jaren geleden bijna werd afgebroken. Totdat bewoners en mensen uit de omgeving in protest kwamen, waardoor er zelfs gelden beschikbaar kwamen voor restauratie. Je loopt er door middeleeuwse straatjes en elk huis is het fotograferen waard. Met een prachtige eenvoudige kerk, zonder de gebruikelijke katholieke pracht en praal.

Bij de plaatselijke bakker kopen we brood en croissants natuurlijk. Dit blijken de lekkerste van deze vakantie.
Op het plein van Tijl Uilenspiegel drinken we een wijntje terwijl bouwvakkers het ernaast liggende huis aan het restaureren zijn. Had ik nou houtsnippers in de wijn? En wat lawaai van een drilboor… Iets minder leuk.
De camper staat op de plaatselijke parkeerplaats. Een zandbak in het bos waar nog een camper staat. Hier blijven we staan voor de nacht, het lijkt ons veilig genoeg.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s