37 – Weer aan de slag!

De vakantie is inmiddels achter de rug, maar ik heb nog wat moeite met acclimatiseren. Ik mis de dagelijkse croissantjes en het heerlijke Franse brood. Het eerste dat ik overigens gedaan heb de dag na terugkomst is een brood bakken. Ik had alleen nog witte bloem in huis, dus het is wel een witbrood geworden. Smullen!

P1020444

Genoeg gelummeld, het wordt tijd mijn recepten weer op te pakken en weer aan de slag te gaan. Het begint al goed als mijn lief met 3 dozen aardbeien thuis komt. Dat roept om aardbeiengebakjes. Er ligt nog een pak bladerdeeg in de vriezer, dus kan ik meteen van start.

Laten we het een soort fastfood gebakje noemen: in de geest van “fast” is snel klaar. Een recept kun je het nauwelijks noemen, maar hier komt het:
6 plakken bladerdeeg (voor 6 gebakjes)
ca. 400 gr aardbeien in stukjes (evt. zoeten met 1 el aardbeienjam of 1 el suiker)

ook nodig:
1 bakvorm voor muffins, ingevet
bakpapier, papieren muffinvormpjes
steunvulling voor het bakken (bijv. gedroogde erwten)

Begin met de aardbeien: snijd in stukjes en meng naar smaak met de suiker of de jam.
Oven voorverwarmen tot 210 graden hetelucht
Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en snijd er zo groot mogelijke cirkels uit. Bekleed de bodempjes van de bakvorm om en om met 6 uitgeknipte cirkeltjes van het bakpapier. Op deze manier bakken de bakjes niet aan elkaar vast. Vouw in elk bakje een plakje deeg. Leg hierin een papieren muffinvormpje en strooi er wat gedroogde erwten in (zo blijft de bodem van de bakjes mooi plat).

P1020442p
Bak ca. 15 min in de oven tot goudbruin. Haal na 10 min. de papieren vormpjes met de erwten er uit en laat nog 5 min bakken.

P1020443
Laat afkoelen, vul met de aardbeien en garneer met poedersuiker en slagroom.

TIP: bak een dubbele portie en eet er één ’s middags bij de thee en één ’s avonds als toetje, evt. met een bolletje ijs.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s