Het is juni en het is warm, heel warm. Toch heb ik vandaag brood gebakken, zuurdesem. Een nieuw recept, dus daar ben je dan meer tijd mee kwijt dan ervoor staat. Om 9 uur ’s ochtends begonnen en om 4 uur ’s middags lag het uit te dampen. Poeh… dan heb je dus geen zin meer in koken, dat lijkt me duidelijk. Eigenlijk heb je dan helemaal nergens meer zin in. Maar ik ben alleen thuis vandaag, dus niemand die mij kan vertroetelen. Zonder eten naar bed is ook geen optie, dus duiken we toch de koelkast in. Daar ligt een geitenkaasje te wachten. En gelijk moet ik dan denken aan de gekruide, gegrilde geitenkaas. Een receptje dat ik ergens heb gezien en ook eens heb gemaakt als hapje bij de borrel. Lekker op een stokbroodje ook!
Wat vind ik ervan?
Heerlijk! Licht en toch heb je hier voldoende aan. Vooral in combinatie met het knapperige zuurdesembrood een aanrader. Aansluitend had ik nog wel wat ruimte voor een toetje. Helemaal opgepept door het lekkere eten heb ik nog de bevroren cheesecake gemaakt. Het ijs had ik daags tevoren al gemaakt, dus dan ben je zo klaar.
Wat heb je nodig (1 persoon):
1 dikke plak zachte geitenkaas
1/2 rode peper, in ringen zonder pitten
1/2 el gedroogde oregano
1/2 el honing
1/2 el goede olijfolie
Voor de sla:
1/2 rode ui, in dunne ringen
2 el taggia olijven (de lekkerste)
1 el kappertjes
handje snoeptomaatjes, gehalveerd
stukje komkommer, in dunne plakjes
handje radijsjes, in dunne plakjes
gemengde sla (van een krop met 4 verschillende soorten)
zout en versgemalen peper
Voor de dressing:
1 tl mosterd
1 tl honing
1 el witte wijnazijn
3 el goede olijfolie
zout
Benodigdheden:
Bakpapier
Hoe maak je het:
Verwarm de grill voor. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en leg hier de kaas op.
Bestrooi met de oregano en leg er de ringetjes chilipeper op. Druppel de honing en olijfolie erover.
Rangschik de ingrediënten voor de sla op een mooie schaal, breng op smaak met zout en peper. Strooi de resterende chilipeper evt. ook over de salade.
Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef op smaak en voeg evt. nog wat olie of azijn toe.
Zet nu de geitenkaas in de oven. Besprenkel de salade met de dressing. Snijd het brood in dikke plakken. Schenk wat van de olijfolie in een schaaltje om het brood in te dippen. Let hierbij steeds op de kaas in de oven, dit kan ineens heel snel gaan. Haal de kaas uit de oven en schep met een brede roerbakspatel voorzichtig op de salade.
Eet meteen! Lekker met zuurdesem of stokbrood.