Aardbeien-cheesecake-mousse in een glas

Aardbeiencheesecake (5)

Sinds mijn cheesecake-avontuur ben ik min of meer verslaafd geraakt aan verse roomkaas. Verse roomkaas door de yoghurt, in sausjes (warm of koud) door de slagroom en natuurlijk in cheesecake-desserts. Het is zelfs zo dat ik het altijd in huis heb. Het blijft redelijk lang goed en bovendien kan ik het in mijn nul-gradenvak in de koelkast behoorlijk lang bewaren. En, als je onverwacht eters hebt, kun je altijd een lekker en bijzonder dessert op tafel zetten. Het is makkelijk en snel te maken.
Je kunt dit kleine dessert, dat ik vond op Pinterest van The Baker Upstairs, met alle soorten seizoensfruit maken, maar aardbeien hebben toch wel mijn voorkeur. Maar je kunt eigenlijk gebruiken wat je in huis hebt: bosbessen, rode bessen, kersen of perziken.

Wat heb je nodig (4 porties):
voor de bodem:
5 bastognekoekjes
2 el gesmolten boter

voor de mousse:
125 ml slagroom
ca. 200 gr verse roomkaas
250 ml aardbeien gepureerd
2-3 aardbeien (decoratie)
125 ml poedersuiker
1/2 tl vanille extract*

Benodigdheden:
mixer of keukenmachine
staafmixer (voor het pureren van de aardbeien)
4 mooie glaasjes

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 180 graden. Verkruimel de bastognekoekjes. Doe ze in een plastic zak en sla ze dan stuk met een deegroller. Mix de kruimels met de boter. Schep in een kleine lage bakvorm en druk aan. Bak ca. 8-10 min  in de oven, totdat ze lichtbruin kleuren. Haal uit de vorm en laat afkoelen.
Aardbeiencheesecake (14)
Voor de moes: klop de slagroom in een grote kom of in de kom van een keukenmixer stijf. Klop er 2 el poedersuiker door en zet apart.
Roer de roomkaas los met 100 cc poedersuiker (ca. 7 el) en voeg de vanille toe. Roer er nu de aardbeienpuree erdoor tot een egaal mengsel. Schep er dan voorzichtig de slagroom door.

Begin nu met het opmaken.
Aardbeiencheesecake (12)
Aardbeiencheesecake
Neem mooie glaasjes en verdeel hierover de verkruimelde Bastogne-crumble. Druk voorzichtig aan. Schep hierop de mousse, strijk de bovenkant glad en zet de glaasjes ten minste 15 min. (of tot het serveren) in de koelkast zodat de mousse opstijft. Garneer met enkele aardbeiplakjes en evt. een toefje slagroom of een blaadje chocola.

* Vanille extract kan evt. vervangen worden door vanillesuiker. Ook handig is het om vanillepeulen die je niet gebruikt in een bakje fijne suiker te bewaren. Deze vanillesuiker smaakt vele malen beter dan de vanillesuiker uit de supermarkt.

Aardbeiencheesecake (13)

Aardbeiencheesecake (8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s