Gevulde rode puntpaprika’s

Rode puntpaprika

Op Pinterest zag ik een plaatje voorbijkomen van gevulde puntpaprika’s. Dat leek me wel leuk om eens te doen, ter afwisseling van de gevulde ‘gewone’ paprika. Omdat ik nog een restje couscous had liggen en ik een vegetarische versie wilde maken, heb ik hiermee de vulling gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook goed rijst nemen.

Voordat de paprika’s gevuld worden heb ik ze kort gestoomd, zodat het rauwe er nét vanaf is. Heb je geen stoomoven (of stoommandje) blancheer ze dan kort in kokend water. Overweeg eens de aanschaf van een stoommandje. Door groente op deze manier te bereiden behouden ze extra veel smaak en ook vitaminen blijven op deze manier bewaard. Een gezonde en lekkere manier van koken!

Wat vinden we ervan?
Het ziet er leuk uit en is lekker als bijgerecht. Rode puntpaprika is wel tamelijk zoet, houd je meer van hartig dan kun je ook groene puntpaprika’s nemen. Je kunt dit ook prima serveren als onderdeel van een buffet. Je kunt het makkelijk eerder maken en eventueel ook koud serveren.


INGREDIËNTEN

Voor 2 personen

  • 2 rode puntpaprika’s
  • ca. 200 gr couscous
  • een handje zwarte olijven
  • een handje verse marjolein
  • een bosje bieslook

BEREIDING


Snijd de paprika’s overlangs open en snijd het steeltje er uit. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes.


P1030868


Stoom de paprika’s ca. 5 min. Laat even afkoelen. Bereid evt. de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de oven voor tot ca. 160oC.

Houd 4 olijven achter ter garnering en snijd de overige in stukjes. Bewaar 8 stengels van de bieslook om de paprika’s dicht te knopen, snijd de rest in stukjes. Snijd de marjolein fijn.
Meng olijven, marjolein en bieslook met de couscous en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Vul de paprika’s met het couscousmengsel. Garneer met de plakjes olijf en bind de paprika’s voorzichtig op met de bieslook (zie foto).


P1030872
P1030873
P1030874

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de paprika’s hierin en warm ze even op in de oven (5-10 min).


P1030879
P1030880

Ik had nog wat gehaktballetjes in tomatensaus in de vriezer. Die smaakten er uitstekend bij (zie recept).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s