Nutella-ijs maken zonder ijsmachine

20140620_201746

Ja, het kan! En ook nog een geweldige smaakcombinatie van gezond (banaan) en lekker (Nutella). Je ziet het vaak voorbij komen op allerlei sites: zelfgemaakt ijs van bananen. Overrijpe bananen vries je in en dan draai je ze in je blender tot ijs. Smaakje toevoegen en klaar.
Overrijpe bananen hebben we wel vaker liggen. Zelf lust ik alleen groene bananen (die smaken nog een beetje bitter), dus als manlief op vakantie is dan moeten we iets met die bananen doen. Je snapt het al! Lekker rijp laten worden en dan invriezen.

De eerste poging om er ijs van te maken was door de bevroren banaan te mengen met vanille-ijs (ijs van alleen bananen is me toch nog een stap te ver). Resultaat: romig bananenijs. Erg lekker met een lichte bananensmaak die zeker niet te overheersend is.
Op zoek naar andere smaakcombinaties kwam ik op Pinterest chocolade-ijs tegen. Het resultaat van het experiment zie je op de foto. Zeer de moeite waard, al blijkt het toch bananenijs met een nutella smaak te zijn. Maar daar is niets mis mee, want het smaakt naar meer.

Wat heb je nodig:
1 banaan, in plakjes ingevroren
2 afgestreken el nutella
1 tl cacao
1 el melk
1 el verse roomkaas*

Hoe maak je het:
Wrik de plakjes banaan een beetje los van elkaar en doe met alle andere ingrediënten in de blender. Mix tot een homogene massa ontstaat. Je zult er een beetje in moeten roeren, want de (mijn) blender pakte het niet meteen. Of laat de banaan even een beetje ontdooien, dan gaat het ook makkelijker. Eet meteen op (het smelt vrij snel) of laat eerst nog een half uurtje bevriezen.
Als je het bewaart tot de volgende dag, dan heeft het ijs wat meer tijd nodig om te ontdooien, want het wordt behoorlijk hard.
*Als je voor een gezondere versie gaat, kun je de roomkaas ook weglaten. Waarschijnlijk is je ijs dan wat minder romig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s