Groene asperges uit de oven

Terwijl ik in de supermarkt rondliep over de groenteafdeling, realiseerde ik me ineens dat ik dit jaar nog nauwelijks asperges heb klaargemaakt. Ik snap er niets van, het is zo ontzettend lekker, gezond, makkelijk te combineren en ga zo maar door. Met andere woorden, er moeten asperges gekocht en wel nu! Dan voor die ene keer maar van de super in plaats van bij de aspergeboer. Er liggen in het koelvak groene aspergepuntjes, dus die gaan hup het karretje in. Het resultaat zijn geroosterde groene asperges uit de oven. Erbij doen we een biologisch varkenslapje (met salie, citroen en knoflook) en wat zelfgebakken chips.
Groene asperges uit de oven

Wat heb je nodig (2 personen):
voor de groenten:
300 gr. groene asperges
1-2 el olijfolie
versgemalen peper en zout
handje verse marjolein

voor de chips:
Aardappelchips
klik op de link voor het recept

Hoe maak je het:
Bereid eerst de chips volgens het recept.
Voor de asperges: verwarm de oven voor op 180 graden.
De asperges wassen en 1/2 uurtje in water leggen zodat ze zich volzuigen. Goed laten uitlekken en voorzichtig droogdeppen.
IMG_20140619_180937
Verdeel de asperges over een bakblik of grote, passende ovenschaal. Strooi de marjolein er over en peper en zout. Besprenkel met de olijfolie en hussel even om.
Bak in het midden van de oven in ca. 15-20 min beetgaar. Proef of prik regelmatig, zodat de groente niet te gaar wordt.

Serveer met de chips en het varkenslapje. Voor een vegetarische maaltijd kun je kiezen voor een vegetarische hamburger of bijv. een gebakken kaasje.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s