Aardappelchips light

Light en chips denk je in eerste instantie, jaja dat zal wel. Nou wat je in de winkel koopt daar kun je van uitgaan dat dat niet erg light is.
Deze versie is dat wel. Ik maakte het als bijgerechtje bij de groene asperges uit de oven. Het idee is natuurlijk niet nieuw, ik zag het al vaak voorbijkomen, meestal in de variant met zoete aardappelen. Maar met gewone aardappelen zijn ze ook heel lekker!

Light en chips denk je in eerste instantie, jaja dat zal wel. Nou wat je in de winkel koopt daar kun je van uitgaan dat dat niet erg light is.
Deze versie is dat wel. Ik maakte het als bijgerechtje bij de groene asperges uit de oven. Het idee is natuurlijk niet nieuw, ik zag het al vaak voorbijkomen, meestal in de variant met zoete aardappelen. Maar met gewone aardappelen zijn ze ook heel lekker!

Wat heb je nodig:
1 dikke aardappel per persoon
olijfolie
versgemalen zout

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op ca. 200 graden. Schil de aardappels eventueel en snijd ze in dunne plakken. Gebruik hiervoor een mandoline (dat gaat lekker snel) of anders de kaasschaaf. Leg de aardappelplakjes 1/2 uurtje in water. Laat uitlekken en droog dan goed af. Beleg een (of twee) bakplaten met bakpapier en bestrijk deze dun met de olijfolie. Verdeel de plakjes erover in een enkele laag en bestrijk de bovenkant ook dun met olie. Strooi er het zout over.
Bak de chips in het midden van de oven tot ze bruin en knapperig zijn. Een juiste baktijd is lastig aan te geven want het is afhankelijk van de soort aardappel, de dikte waarin de schijfjes gesneden zijn en het vocht wat ze opgenomen hebben. Let wel op, ze verbranden erg snel. Keren hoeft niet als je het bakpapier invet.

Deze keer heb ik met een bakkwast de aardappelschijfjes lichtjes ingevet. Hierdoor zijn ze misschien wat minder knapperig dan wanneer je ze royaal in de olie bakt, maar de smaak is uitstekend. Voor de volgende keer ben ik van plan een oliespray aan te schaffen. Hierdoor ben je nog zuiniger met olie. Veel hebben de chips niet nodig. En je hoeft je dan ook niet echt schuldig te voelen als je er wat meer van eet.

Ik heb deze chips bij de groene asperges uit de oven klaargemaakt. En dat smaakte erg goed!

Light en chips denk je in eerste instantie, jaja dat zal wel. Nou wat je in de winkel koopt daar kun je van uitgaan dat dat niet erg light is.
Deze versie is dat wel. Ik maakte het als bijgerechtje bij de groene asperges uit de oven. Het idee is natuurlijk niet nieuw, ik zag het al vaak voorbijkomen, meestal in de variant met zoete aardappelen. Maar met gewone aardappelen zijn ze ook heel lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s