Nutella-bananen-ijs in de herhaling

Nutella-bananenijs zonder ijsmachine

Vandaag heb ik het ijs nog eens gemaakt, maar dit keer waren de bananen nog niet bevroren. Ik was benieuwd of het ijs anders zou smaken. Ik heb de hoeveelheden verdubbeld, omdat je van één banaan nu eenmaal niet zoveel ijs overhoudt (recept voor ca. 250 ml ijs).
Het ijs heeft een volle smaak van chocola én banaan. Ik dacht dat je door toevoeging van roomkaas een licht frisse toets aan het ijs zou kunnen geven, maar in deze versie proef je dat minder dan bij de “bevroren” versie. Wel is dit ijs vaster van samenstelling en heeft een donkerbruine kleur. Als je bevroren bananen gebruikt, is het ijs iets minder stevig, wat lichter van kleur en het lijkt ook wat minder vol van smaak.

Auteur: Anja

Hallo, leuk dat je er bent! Om met al mijn bewaarde recepten eindelijk eens wat te gaan doen ben ik dit blog begonnen. Een van mijn favoriete bezigheden is bakken; van brood, gebak tot hartige baksels, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook probeer ik zo veel mogelijk met de seizoenen mee te koken en pakjes en zakjes te mijden. Mijn inspiratie haal ik uit bewaarde (familie)recepten maar ook uit kookboeken en van internet. Veel leesplezier! Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s