Pasta alla carbonara

Pasta Carbonara

Een recept uit het kookboek “Zuidelijke smaken van het Italiaanse land” van Antonio Carluccio. Nu zul je denken, een recept om carbonara te maken heb ik niet nodig. Misschien niet, maar ik weet wel dat ik telkens even  in het boek keek om de verhouding van de ingrediënten na te kijken. Vandaag heb ik voor het eerst ook de ingrediënten afgewogen en me aan de hoeveelheden gehouden. Alleen had ik geen reuzel, daarom heb ik de dubbele hoeveelheid boter genomen. Deze carbonara is perfect van smaak… niet te veel spek, de juiste verhouding ei en kaas en bovenal géén room.

Wat vinden we ervan?
Pasta carbonara is al jaren een favoriet in ons gezin. Als we geen zin hebben in lang in de keuken staan, dan roept een van ons wel om carbonara of aglio e olio (knoflook en olie). Dus het antwoord op die vraag is niet zo moeilijk. Maar het moet gezegd, de versie van vandaag smaakte wel uitzonderlijk goed. Als je het recept maar volgt blijkbaar!

Wat heb je nodig (6 personen):
P1020604
500 gr spaghetti
50 gr boter
2 el olijfolie
1 teen knoflook, gekneusd
100 gr pancetta of ontbijtspek, in kleine stukjes
5 el droge witte wijn
5 eieren
100 gr Parmezaanse kaas (of pecorino)
3 el verse peterselie, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper
evt. wat geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas (garnering)

Hoe maak je het:
Kook de spaghetti in een groet pan kokend water met zout al dente. Verhit intussen de boter en olie in een pan en bak de stukjes pancetta of ontbijtspek met de knoflook knapperig. Gooi de knoflook weg, giet de wijn in de pan en laat die een beetje verdampen.
Klop in een grote kom de eieren los met de kaas, peterselie en wat zout en peper. Giet de gare spaghetti af en roer ze goed door het eiermengsel in de kom. Voeg het spek uit de pan toe, roer een paar keer en dien het gerecht op.

Pasta Carbonara

 

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s