Satémarinade voor kip – recept aangepast

 

P1020618

Om de carnivoren in het gezin tevreden te houden, wordt er regelmatig vlees gebraden. De satémarinade heb ik al eerder gepost (recept), vandaag mag het in de herhaling. Ik had alleen drumsticks in huis. Die doen het niet zo geweldig aan een satéstokje, dus heb ik ze in de oven gebraden. Dat bleek een gouden greep: mals vlees en heerlijk gekaramelliseerde saus.

Voor de marinade (voor 5 drumsticks):
5 el ketjap manis
1 el zonnebloemolie
1 el sambal manis (of minder als je het niet te pittig wilt)
2 tenen knoflook fijngesneden
1 rode ui zeer fijn gesneden
1 tl galanga (laos)
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl gemberpoeder (djahé)

Meng de ingrediënten voor de marinade. Snijd het vlees in met een scherp mes. Voeg de kip toe aan de marinade, dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Schep af en toe om.

Laat de kip in 1/2 uur op kamertemperatuur komen en doe hem  dan met marinade en al in een ovenvaste schaal. Toevoeging van extra olie is niet nodig. De schaal gaat in de nog onverwarmde oven. Zet de temperatuur op 200 graden en laat vanaf het moment dat de oven warm is de kip 30 min. braden. Regelmatig bedruipen. Resultaat is heerlijk malse kip met een gekaramelliseerd sausje. De satésaus (recept volgt nog) was eigenlijk totaal overbodig!

Advertenties

3 gedachten over “Satémarinade voor kip – recept aangepast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s