Frisse yoghurtdressing met tuinkruiden

Yoghurtdressing met tuinkruiden (2)

De kruiden in mijn tuin doen ontzettend hun best. Zo goed zelfs dat de marjolein de tuin dreigt over te nemen. Vandaar dat ik vandaag eens een kruidendressing maak voor bij de pastasalade. Een dressing op yoghurtbasis, Griekse yoghurt wel te verstaan. Deze yoghurt is lekker zacht van smaak. De gewone volle of halfvolle yoghurt vind ik te zuur om zo te gebruiken en dan grijp ik al snel naar de mayonaise. Daar wil ik vanaf en dus heb ik het eens geprobeerd met Griekse yoghurt.

De kruiden die ik gekozen heb: bieslook, knoflookbieslook, marjolein, lage tijm (ik weet de officiële naam niet maar het is de bodembedekker, niet de struik), peterselie en basilicum. Voor de versiering een beetje lavendel of marjoleinbloemetjes – van de lavendel niet te veel anders gaat het overheersen.
P1020613
Alle kruiden fijn hakken/snijden en door ca. 250 ml yoghurt mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Ik doe dit 1/2 uurtje voordat we aan tafel gaan zodat de smaken goed mengen met de yoghurt. Ik vond de dressing wat aan de dikke kant en heb daarom nog een eetlepel water toegevoegd.

Smaakt heerlijk bij een zomerse (pasta)salade!

P1020616

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s