Pasta met groene zomergroenten

P1020579

Tuinbonen, je moet er van houden. Vaak zijn verse tuinbonen in het begin van het seizoen het lekkerst, dan zijn ze nog klein. Naarmate het seizoen vordert, worden ze groter en dat komt de smaak (ze worden bitter) meestal niet ten goede. De tuinbonen die H. meebracht zaten er net zo’n beetje tussenin. Omdat we maar met z’n tweetjes waren besloot ik ze dubbel te doppen en dan te combineren met sugarsnaps en erwtjes. De groenten heb ik kort gestoomd en gecombineerd met een robuuste pasta, pesto, lente-ui en geschaafde Parmezaanse kaas. Tenslotte nog een flinke draai peper uit de molen er over en klaar! Een overheerlijke vegetarische maaltijd.

20140624_210034

Wat heb je nodig (2 personen, lunch- of voorgerecht voor 4):
1 kg verse tuinbonen
1 kopje erwten (vers of uit de diepvries)
125 gr sugarsnaps
225 gr niet al te fijne pasta (bijv. trottole of andere grove pasta)
3-4 el groene pesto (zie recept)
2 lente-uitjes
geschaafde Parmezaanse kaas
handje fijn gesneden peterselie
vers gemalen peper en zout

Hoe maak je het:
Begin met het schoonmaken van de groenten.
P1020575
Dop de tuinbonen en evt. de erwten. Sugarsnaps hoef je niet te doppen, je eet ze met schil en al. Haal het uiteinde waarmee de peul aan de struik heeft gezeten met een mesje er af en trek meteen het taaie draadje aan de onderkant mee. Snijd ze schuin in repen. Maak de lente-ui schoon en snijd schuin in plakjes of ringetjes en zet apart.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Meestal kook ik de pasta 1 minuut korter, omdat ik hem vaak nog even opwarm in de saus.
20140624_184034
Heb je een stoomoven, dan kun je de groenten tegelijk stomen, ca. 5-7 min op 100 graden. Gebruik je een stoommandje of blancheer je de groenten, blancheer alle groenten dan even apart. Laat de tuinbonen even afkoelen en dop ze dan nog eens. Maak een klein sneetje in de smalle kant en knijp dan voorzichtig de boon uit het velletje. Het is even een handigheidje, maar het werkt heel makkelijk en gaat veel sneller dan de nog rauwe tuinboon dubbel doppen.

Verwarm 2 diepe borden door er wat heet water in te gieten.

Zet 2 koekenpannen klaar, met in de ene 1 klein scheutje olijfolie.

P1020578
Als de pasta bijna klaar is de olie verwarmen op laag vuur. Hierin heel even de lente-ui bakken zodat hij warm wordt en dan alle groenten toevoegen en even goed laten doorwarmen.
Verwarm de 2e koekenpan. Schep de pasta met een schuimspaan uit het water en schep in de pan. Schep de pesto erdoor en warm even goed door. Voeg als de pasta te droog wordt evt. wat kookwater toe. Proef en breng evt. op smaak met zout en peper.

Schep de pasta in de borden en verdeel dan de groenten erover. Draai er nog flink wat peper over. Garneer met de Parmezaanse kaas, de peterselie. Besprenkel nog met wat goede olijfolie.
P1020580

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s