Warme peren met chocoladesaus

Peren en chocolade, een geweldige combinatie. Dit dessert van warme peren met chocoladesaus is niet te zwaar, want het bestaat uit fruit en donkere chocola (85%). Bovendien, zo vertelde oudste dochter, 100% paleo en dat is dan weer mooi meegenomen. Maak dit gerechtje met sappige zoete peren zoals de Doyenne. Of natuurlijk met de peren uit eigen tuin, in ons geval zijn dat Conference peren. Die zijn ook heerlijk zoet als ze rijp zijn, ze blijven alleen niet zo mooi rechtop staan 😉 .

Een heerlijk maar bovenal makkelijk dessert van warme peren met chocoladesaus. Een bolletje vanille-ijs erbij maakt het compleet.

#recept #dessert #peren #chocoladesaus

Een heerlijk dessert

Wat we ervan vinden? De peren zijn heerlijk zoet en dat combineert mooi met de donkere en wat bittere chocola. Misschien mag het ook een iets zachtere chocola zijn, maar als je er een bolletje ijs bij serveert, zorgt dit voor een goede balans.
Gebruik je grote peren zoals de Doyenne, dan is een halve peer per persoon eigenlijk wel voldoende. Vandaar dat het recept voor 4-8 personen bestemd is, afhankelijk van de grootte van de peer.

Recept Peren met chocoladesaus

Nagerecht
voor 4-8 personen
Voorbereiden:
10 min.
Bereiden:
30-40 min.
Totale tijd:
40-50 min.

INGREDIËNTEN

  • 4 handperen (bijv. Doyenne)
  • 1 glaasje droge witte wijn
  • 30 g kristalsuiker
  • 100 g pure chocolade van een goede kwaliteit (75 of 85%)
  • 2-3 el melk
  • 1 el amandelschaafsel
  • evt. vanille-ijs

BEREIDING

Schil de peren en zet ze rechtop in een pan. Zorg ervoor dat ze niet kunnen omvallen, snijdt evt. aan de onderkant een stukje af zodat deze vlak is. Besprenkel de peren met de witte wijn en bestrooi ze met de suiker. Doe het deksel op de pan en kook de peren op laag vuur gaar. Afhankelijk van de rijpheid van de peren en natuurlijk de grootte kan dit iets korter of langer duren. Controleer elke 10 minuten of de peren gaar zijn. Draai het vuur uit, maar houd de peren warm.

Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel op matig vuur.

Haal het vanille-ijs alvast uit de vriezer.

Smelt intussen de chocolade au bain-marie met enkele eetlepels melk. Zet hiervoor een pannetje met een bodempje heet water op matig vuur (het water mag niet koken). Hang een glazen of metalen kom in de pan en let erop dat de kom het water niet raakt.
Hak de chocolade in stukjes en voeg met de melk in de kom. Laat langzaam smelten en roer af en toe.

Schep met een schuimspaan de peren uit het kookvocht en laat uitlekken. Schenk het kookvocht bij de gesmolten chocolade en roer goed door.

Zet de peren op een mooie serveerschaal. Schenk de chocoladesaus over de peren en garneer met het amandelschaafsel. Wil je halve peren serveren dan kun je een grote schaal op tafel zetten, met het amandelschaafsel in een schaaltje en de warme chocoladesaus apart in een kannetje. Verdeel dan aan tafel over de bordjes en giet de chocoladesaus erover. Garneer dan met het amandelschaafsel.

Serveer de peren als ze nog warm zijn met een bolletje vanille-ijs.

Pin deze foto van de Peren met chocoladesaus

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een heerlijk maar bovenal makkelijk dessert van warme peren met chocoladesaus. Een bolletje vanille-ijs erbij maakt het compleet.

#recept #dessert #peren #chocoladesaus

Zoek je nog meer peren-inspiratie? Hieronder nog een aantal recepten van mijn blog.

Note: Geïnspireerd op het recept ‘Peren met chocolade’ uit Het grote chocolade kookboek van Alba Allotta.

6 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s