Peren met chocoladesaus

Peren en chocolade, een geweldige combinatie. Dit gerecht is niet te zwaar, want het bestaat uit fruit en donkere chocola (85%). Bovendien, zo vertelde oudste dochter, 100% paleo en dat is dan weer mooi meegenomen.

Wat vinden we ervan?
Erg lekker. De peren zijn heerlijk zoet en dat combineert mooi met de donkere en wat bittere chocola. Misschien mag het ook een iets zachtere chocola zijn, maar als je er een bolletje ijs bij serveert, zorgt dit voor een goede balans.
Ik had maar 3 peren, daarop heb ik de hoeveelheden aangepast. We waren met z’n vieren en hebben ieder een halve peer gegeten mét een bolletje ijs en dat was eigenlijk ruim voldoende. In het originele recept staan 4 grote peren, maar kleintjes zijn ook prima.

P1020687

Wat heb je nodig (4 personen):
P1020682

4 handperen
1 glaasje droge witte wijn
30 g kristalsuiker
100 g pure chocolade van een goede kwaliteit (75 of 85%)
2-3 el melk
1 el amandelschaafsel
evt. vanille-ijs

Hoe maak je het:
Schil de peren en zet ze rechtop in een pan. Zorg ervoor dat ze niet kunnen omvallen, snijdt evt. aan de onderkant een stukje af. Besprenkel de peren met de witte wijn en bestrooi ze met de suiker. Doe het deksel op de pan en kook de peren op laag vuur gaar. Controleer na 20 min. of de peren gaar zijn. Draai het vuur uit, maar houd de peren warm.
Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel op matig vuur..
Haal het vanille-ijs alvast uit de vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie met enkele eetlepels melk. Zet hiervoor een pannetje op met heet water op matig vuur (het water mag niet koken). Zet hierin een kom, de kom mag het water niet raken.
Laat de peren uitlekken. Schenk het kookvocht bij de chocolade en roer goed door.
Zet de peren op een mooie serveerschaal of op 4 bordjes. Schenk de chocoladesaus over de peren en garneer met het amandelschaafsel.
Serveer de peren als ze nog warm zijn met een bolletje vanille-ijs.

P1020691

Het recept ‘Peren met chocolade’ is afkomstig uit Het grote chocolade kookboek van Alba Allotta.

P1020684

Auteur: Anja

Hallo, leuk dat je er bent! Om met al mijn bewaarde recepten eindelijk eens wat te gaan doen ben ik dit blog begonnen. Een van mijn favoriete bezigheden is bakken; van brood, gebak tot hartige baksels, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook probeer ik zo veel mogelijk met de seizoenen mee te koken en pakjes en zakjes te mijden. Mijn inspiratie haal ik uit bewaarde (familie)recepten maar ook uit kookboeken en van internet. Veel leesplezier! Anja

6 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s