Tutti Frutti van vers fruit

Ken je de blikken nog? Het fruit (ananas, perzik, druiven) uit de bekende literblikken stond bij ons vaak ’s zondags op tafel. We waren met z’n zessen en dan ging een blik fruit, een grote schaal pudding en een kwart liter slagroom binnen no time op. Een feest was dat altijd!
Tegenwoordig loop ik deze blikken in de supermarkt voorbij. De keuze in vers is zo groot, zelfs in de winter, dat je het veel beter en lekkerder zelf kunt maken.

Tutti Frutti van vers fruit

Wat vonden we ervan?
De combinatie abrikozen, perziken, blauwe bessen, aardbeien en framboos was super. Je kunt het natuurlijk rauw en puur eten, maar eventjes gestoofd in een beetje siroop is zo waanzinnig lekker! Ik had nog wat siroop over van de perziken met spicy yoghurt (zie recept), dat heb ik hier gebruikt, maar je kunt ook snel een siroopje maken. En dan met wat Griekse yoghurt erbij, een feestje!

Wat heb je nodig (4 personen):

 • 2 perziken of 3 wilde perziken
 • 4 abrikozen
 • handje bosbessen
 • handje aardbeien
 • handje frambozen
 • 1 tl vanillesuiker (niet uit een zakje)*
 • 1 el water
 • Griekse yoghurt of vanille-ijs voor erbij

Hoe maak je het:

 1. Verwarm suiker en water in een steelpannetje tot de suiker gesmolten is.
 2. Was en snijd de perziken en abrikozen in partjes. Halveer grote aardbeien. Als de suiker gesmolten is eerst de perziken zachtjes laten smoren. Afhankelijk van de rijpheid 1-2 minuutjes. Haal uit het pannetje en verdeel over 4 bordjes.
  Dan de abrikozen op dezelfde manier laten sudderen en verdelen over de bordjes.
  Ga zo verder met de bosbessen en daarna de aardbeien. De frambozen gaan niet in de siroop.
 3. Garneer met een schep Griekse yoghurt of vanille-ijs.
  Tutti frutti van vers fruit

* Bewaar als je het merg uit vanillestokjes gebruikt voor bijv. cake de peulen. Doe ze samen met wat fijne tafelsuiker in een goed afsluitbaar bakje en laat dit een paar dagen tot een week staan. Je hebt dan de lekkerste vanillesuiker en wilt nooit meer de kant en klare zakjes uit de supermarkt gebruiken. Als alternatief kun je ook een paar druppels vanille-extract gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s