Zomerse groentesoep

Groentesoep

Vaak maak je van restjes de lekkerste dingen. Zo vandaag een zomers groentesoepje van groene groenten. Nu ben ik in de zomermaanden niet zo van de soep, behalve als het aspergesoep is. Maar het was een regenachtige en wat koude dag, dus een soepje kan dan prima. Als basis heb ik een kippenbouillon gebruikt. Ga je voor een vegetarische versie, neem dan een groentebouillon. De groenten -een rest van een eerdere maaltijd- erwtjes, tuinboontjes en kapucijners. Grove pasta voor extra body. Erbij een lekker zelfgebakken broodje en de maaltijd is compleet.

Wat vonden we ervan?
Het smaakte licht en zomers en toch voldoende rijk gevuld voor een volledige maaltijd. Een handje basilicum en wat Parmezaanse kaas voor extra smaak was ook heel goed. Misschien de volgende keer eens een schepje verse pesto erbij… dat zou niet verkeerd zijn.


Recept: Zomerse groentesoep

Maaltijdsoep
Voor 4 personen
Voorbereiden:
15-30 minuten
Bereiden:
15 minuten
Totale tijd:
30-45 minuten
  • 1,5 liter bouillon
  • 400 g verse groene zomergroenten (denk aan erwtjes, tuinbonen, kapucijners, groene asperges, groene bonen)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 100 g pasta
  • een handvol verse basilicum, de blaadjes
  • evt. wat Parmezaanse kaas, geschaafd
  • (stok)brood voor erbij

Bereiding

Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Fruit de ui, rozemarijn en de knoflook ca. 5 minuten op laag vuur, de uien mogen niet bruinen. Voeg de bouillon, de groenten en de pasta toe en laat ca. 10 minuten zachtjes koken tot de pasta gaar is. Gebruik je ook erwtjes, dan kun je die het best alleen de laatste 5 minuten mee laten koken. Breng zo nodig nog op smaak met versgemalen zout en peper.
Snijd de basilicum in reepjes. Schep de soep in diepe borden en bestrooi met de basilicum en de kaas.

Geef er vers gebakken (stok)brood of ciabatta en roomboter bij.

Groentesoep(2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s