Pasta met saus van Parmezaanse kaas

Enkele maanden geleden heb ik een recept uit de delicious. gemaakt: spinaziecannelloni met parmezaansaus. Een super gerecht, waar we toen heerlijk van hebben gesmuld. Vandaag wil ik er een zomerse draai aan geven en pas ik het iets aan, door pasta te gebruiken en het gerecht niet in de oven te bakken.

Pasta.Parmezaansaus (1)

Wat vinden we ervan?
De smaak is duidelijk anders dan het origineel, maar zeker niet minder lekker. Omdat de bechamelsaus (want dat is het) niet gebakken wordt in de oven is de smaak van de kaas subtieler, zachter. De sugarsnaps zijn lekker bij de spinazie en geven nog wat extra bite aan het gerecht. De gebakken knoflook en pijnboompitten heb ik apart gehouden en vlak voor het serveren over het gerecht gestrooid.
Een tip: heb je geen zin om lang (1 uur) in de keuken te staan, neem dan gewassen spinazie. Dat scheelt enorm in voorbereidingstijd. 

Wat heb je nodig (4 personen):

 • 2 el olijfolie
 • 2 tenen knoflook, gehakt (niet al te fijn)
 • 2 el pijnboompitten
 • 450 g verse spinazie, goed gewassen
 • 250 g sugarsnaps, afgehaald
 • 375 g pasta
 • versgemalen zout en peper

voor de bechamelsaus:

 • 20 g roomboter
 • 20 g bloem
 • 200 ml melk
 • 100 g mascarpone
 • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
 • 25 g belegen kaas, geraspt

voor de tomatensaus:

 • ca. 250 cc passata di pomodoro of tomatensaus

Verder heb je nodig:

 • een wok of grote koekenpan
 • 4 diepe borden

Hoe maak je het:
Sugarsnaps hoef je niet te doppen, je eet ze met schil en al. Haal het uiteinde waarmee de peul aan de struik heeft gezeten met een mesje er af en trek meteen het taaie draadje aan de onderkant mee. Kook de sugarsnaps in een bodempje water met wat zout in een wokpan ca. 3 minuten en spoel koud in een vergiet.
Voor de bechamelsaus: smelt de boter in een steelpan, maar laat niet bruinen. Voeg de bloem toe en laat een paar minuten garen en ook nu mag het mengsel niet bruinen. Schenk voorzichtig de melk erbij, hierbij goed roerend met een garde, tot er een gladde saus ontstaat. Het kan zijn dat je niet alle melk nodig hebt. Laat de saus al roerend aan de kook komen en even doorkoken. Zet lager en voeg de mascarpone toe. Als deze gesmolten is, voeg dan de overige kaas toe en laat ook deze onder af en toe roeren op laag vuur smelten. Maak op smaak af met peper en evt. een snufje zout en zet apart.
Kook ondertussen de pasta al dente. Begin als de pasta nog ca. 8 minuten moet koken met de spinazie.
Verhit de olie in de wok op niet te hoog vuur. Bak de knoflook met de pijnboompitten tot ze licht beginnen te kleuren en knapperig zijn. Vis knoflook en pijnboompitten uit de olie en zet apart.
Voeg nu een grote hand spinazie toe aan de olie en bak op hoog vuur al omscheppend tot de spinazie begint te slinken. Voeg dan een nieuwe hand toe en ga zo door tot de spinazie op is. Voeg zout en peper toe en schep om. Voeg nu de sugarsnaps toe en laat ze mee verwarmen.
Verwarm ondertussen de tomatensaus in een pannetje op laag vuur. Verwarm evt. ook de kaassaus nog even.
Giet de pasta af in een vergiet, doe terug in de pan en schud even om met een scheut olijfolie.

Pasta.Parmezaansaus (2)

Begin nu met het opmaken van de borden:
Schep in een bord een flinke lepel tomatensaus en verdeel over de bodem. Schep daarop de pasta, verdeel over de pasta een flinke lepel kaassaus. Schep nu de groente op de pasta en verdeel hier een paar lepels kaassaus over. Garneer met een el knoflook/pijnboompitten.
Maak de andere borden op dezelfde manier op en serveer meteen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s