Tzatziki snel zelf maken

Vandaag weer een heerlijk taginegerecht gemaakt met als een van de bijgerechten tzatziki. Omdat ik dit regelmatig op tafel zet, wil ik het recept toch wel even met jullie delen. Het smaakt namelijk zo veel beter dan een kant en klaar product. Bovendien is het niet moeilijk en lekker snel te maken met slechts 4 ingrediënten.

Tzatziki

Wat heb je nodig:

  • 1 komkommer
  • 250 gr Griekse yoghurt (of andere dikke yoghurt)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl fijn gesneden verse muntblaadjes
  • peper en zout

benodigdheden:

  • keukenrobot met foodprocessor of een grove rasp
  • zeef

Hoe maak je het:
Was de komkommer en rasp hem grof. Dit gaat supersnel in een foodprocessor, maar met een grove rasp – en wat handwerk – is natuurlijk ook niets mis. Doe de komkommer in het zeef en strooi er wat zout over. Het zout onttrekt het vocht aan de komkommer. Dit is nodig omdat anders de tzatziki te waterig wordt. Zet het zeef in een kom en laat 10-15 minuten uitlekken. Druk er dan met een lepel nog zoveel mogelijk vocht over.
Doe de komkommer over in een schaal of kom en schep de yoghurt erop. Pers het teentje knoflook erboven. Bestrooi met peper en roer de munt erdoor. Proef op smaak, extra zout is voor mij niet nodig omdat je ook al wat zout op de komkommer hebt gestrooid.

Als je de tzatziki maakt voordat je begint te koken zijn de smaken goed op elkaar ingewerkt. Heb je geen munt, dan kun je het evt. ook weglaten.

Lekker bij pittige of gekruide gerechten zoals tagine schotels (zie receptenindex voor ideeën).

Kip met abrikozen uit de tajine
Kip met abrikozen uit de tajine
Geroosterde aubergines
Geroosterde aubergines
Citroenkip uit de tagine
Citroenkip uit de tagine

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s