Vegetarische curry in de herhaling

In de zomermaanden ben ik altijd blij als ik in de vriezer nog een portie van een saus aantref. Ik weet niet wat dat is, maar ik vind het altijd lastig om maat te houden en daarom heb ik vaak een of twee porties over.
Zo had ik een tijdje geleden geen puf in koken, bovendien moest er in etappes gegeten worden (ook zo gezellig). Vandaar dat ik de vriezer in dook om eens te kijken of er een reddend bakje met het een of ander in stond. En ja hoor, een flinke portie Indiase currysaus. Stond daar al vanaf half april (foei!) te wachten. Ik was benieuwd of het nog smaakte.

Vegetarische curry met ei

Ook nu weer een gekookt eitje erbij en ik had nog spinazie liggen. Met rijst en een tzatziki erbij wordt het een multiculturele maaltijd. Ideaal in vakantietijd.

Wat heb je nodig (2 personen):

  • 4 eieren
  • 400 gr verse spinazie of, als je die niet hebt, uit de vriezer
  • evt. 1 tomaat
  • verse tzatziki (zie recept)
  • ca. 400 ml curry (zie recept)
  • 150-200 gr basmati rijst

Hoe maak je het:
Maak de curry volgens het recept, (voor)bereidingstijd is ca. 30 minuten. Je houdt waarschijnlijk de helft van de saus over. Die kun je makkelijk invriezen en zo een maand of 3 bewaren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak terwijl je daarop wacht de tzatziki volgens het recept.
De eieren kook ik 6 minuten. Na het pellen laat ik ze nog één minuutje met de saus mee verwarmen. In die tussentijd roerbak ik de spinazie met de in stukjes gesneden tomaat snel met enkel wat zout, want de saus is erg pittig, dus de spinazie behoeft niet erg veel extra’s. Gebruik je diepvries spinazie doe de bevroren blokjes dan in een wok voordat je begint te koken. Als de eieren koken de wok verhitten en op hoog vuur onder voortdurend omscheppen de spinazie in enkele minuten ontdooien. Dit gaat erg snel, dus let op verbranden! Bovendien verdampt op die manier al het vocht en blijft de spinazie redelijk droog.

En het smaakte nog voortreffelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s