Snelle vegetarische lunchsalade

 

Het is inmiddels augustus en ik ben nog steeds in vakantiestemming. Dat betekent voor mij dat ik vaker naar iets gemakkelijks grijp voor het avondeten. Het is natuurlijk prima om voor gemakkelijk te kiezen, je hoeft tenslotte niet elke dag uren in de keuken te staan. Maar ook als je voor een snelle maaltijd kiest, kan deze toch ook heel gezond zijn. Voor de lunch vind ik het wel lekker om soms wat extra’s te doen en zo krijg je toch alvast een deel van de benodigde groenten binnen.

Vegetarische salade
Mijn groenten bewaar ik in de zomer vaak in de koelkast omdat ons huis geen koele ruimte zoals een kelder heeft. Dat houdt in dat ik ervoor zorg dat ik ze toch een half uurtje van te voren uit de koelkast haal, zodat alles op temperatuur kan komen, anders zit er nauwelijks smaak aan.
De salades die ik maak zijn vaak vegetarisch, maar soms ook met een restje koude kip of vis of met een blikje tonijn erbij.
Ik serveer deze het liefst zoals op de foto of in losse schaaltjes, dan neem je gewoon waar je zin in hebt of wat je lekker vindt.

Een recept voor deze salade heb ik eigenlijk niet, je gebruikt simpelweg de ingrediënten die je in huis hebt!

Wat heb ik gebruikt:

  • 3 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 blok feta (kies voor de echte en niet “witte kaas” die er op lijkt)
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 kleine rode ui
  • 1 handje (biologische) zwarte olijven
  • 1 el fijngesneden verse basilicum (alleen de blaadjes)
  • eetbare bloemetjes van bijv. bieslook, knoflookbieslook, tijm of marjolein
    Eetbare bloemen
  • een schaaltje dressing: bijv. de yoghurtdressing met tuinkruiden (zie recept)
  • vers gebakken brood of ciabatta

Hoe maak je het:
Snijd de tomaten in partjes. Snijd de avocado in de lengte in vieren en haal voorzichtig los van de pit. Trek nu voorzichtig de schil los, beginnend aan de smalle kant. Als de avocado rijp is, laat de schil makkelijk los. Snijd verder in plakjes.
Snijd de paprika in dunne reepjes, de rode ui in dunne ringen en de feta in blokjes. Het wit van de lenteui in schuine reepjes. Het groen kun je in ringetjes snijden en over de schotel strooien.

Rangschik alle groenten en de olijven op een mooie schaal en geef de dressing en het brood er apart bij.

Breekbrood
Breekbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s