Tagliatelle met verse tomatensaus en spinazie

Verse rode pepertjes uit eigen tuin, Surinaamse pepertjes wel te verstaan! Daar moet natuurlijk wat mee gekookt worden. Rode peper doet het heel goed met tomaten in een saus bij de pasta. Er is me al verteld dat deze peper behoorlijk pittig is, dus ik ben er maar een beetje voorzichtig mee. Het recept dat ik vind geeft een hele chilipeper aan, maar ik neem de kleinste uit de oogst. Ik speel op veilig! Daarbij lekker verse spinazie, gewokt met Schwarzwälder rauwe ham en pijnboompitjes. Mjam, het perfecte zomermaaltje.

Tagliatelle met verse tomatensaus en spinazie

Wat vinden we ervan?
Normaal vind ik echte pastasaus van verse tomaten niet zó lekker. In de winter maak ik graag “echte” sauzen waar ik tomaten uit blik voor gebruik en die wel een uur staan te sudderen met rozemarijn en tijm. Maar in deze zomerse variant worden smaaktomaten gebruikt: cherry tomaten of tasty tom. Hier is geen sprake van langzaam pruttelen, maar van haastige spoed. Ook de peper is er lekker in, behoorlijk pittig dat wel, maar minder scherp dan de ‘gewone’ spaanse peper die ik altijd heb.
De bereidingstijd valt behoorlijk mee, zeker als je verse pasta en gewassen spinazie gebruikt. Met een half uurtje zit je aan tafel!

Wat heb je nodig (2 personen):
voor de pasta:

 • 200 gr verse tagliatelle
 • 250 gr cherrytomaatjes of tasty tom
 • 2 teentjes knoflook, geraspt
 • 1 chilipeper, fijngesneden, zonder pitjes en zaadlijsten
 • 4 el goede olijfolie
 • een handje verse basilicumblaadjes, fijn gesneden of gescheurd
 • peper en zout

voor de spinazie:

 • 400 gr gewassen spinazie
 • 1 teentje knoflook, geplet
 • 6 plakjes Schwarzwälder rauwe ham, in stukken
 • 1 el pijnboompitten
 • 1 el olijfolie
 • evt. Parmezaanse kaas of Pecorino

Hoe maak je het:
Zet alle ingrediënten klaar. Halveer de cherrytomaten, grotere tomaatjes kunnen in vieren. Breng water voor de pasta aan de kook met voldoende zout. Gebruik je gedroogde pasta, wacht dan met de bereiding van de saus en de spinazie tot de laatste 5 minuten.
Kook de pasta al dente.
Verwarm in een koekenpan voor de tomatensaus de 4 el olijfolie en smoor hierin de knoflook en peper tot ze beginnen te geuren. Voeg dan de tomaten toe en bak ze 2-3 minuten, zet dan het vuur laag. De tomaten moeten niet te gaar worden.
Verhit in de wok tegelijkertijd de olie voor de spinazie en wok eerst de ham met knoflook en pijnboompitten totdat ze beginnen te kleuren. Haal uit de olie en zet apart. Voeg dan de helft van de spinazie toe en als deze geslonken is, de andere helft. Schep het ham mengsel door de spinazie en verwarm even mee, proef op smaak en voeg evt. nog wat peper en zout toe.Verse spinazie met bacon en pijnboompitten

Giet de pasta af, laat even uitlekken en meng dan met de tomatensaus. Verwarm alles even door. Proef op smaak en voeg de basilicum en evt. nog peper en zout toe. Schep goed om.

Tagliatelle met verse tomatensaus

Maak de borden op: verwarm de borden evt. even voor door er heet water in te zetten.
Schep eerst pasta in de borden, daarop de spinazie. En garneer met geraspte kaas.

Service! Pronto!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s