Zomerfruit deel 3: Gegrilde perziken met ijs

Dit gerechtje heb ik een poosje geleden al gemaakt, maar ik vind het wel in de serie zomerfruit passen. De platte of wilde perzik is een geweldig stukje fruit voor nagerechten in allerlei soorten en maten. Voor nu iets makkelijks: 4 ingrediënten en 1 grillpan, meer heb je niet nodig!
En heb je geen grillpan? Dan neem je gewoon een koekenpan met anti-aanbakbodem. Het enige dat je dan niet krijgt zijn die grillstrepen, maar de smaak is prima!

Gegrilde perzik

Wat vinden we ervan?
Door de perziken te grillen krijgen ze toch weer net een andere smaak. Het warme fruit combineert goed met het ijs, het geroosterde amandelschaafsel zorgt voor het knapperige en de ingekookte limonadesiroop is lekker plakkerig. Hmmm, smullen!

Wat heb je nodig (2 personen):

  • 2 perziken, gehalveerd en zonder pit
  • 1 volle el amandelschaafsel
  • 2 el frambozensiroop (andere mag natuurlijk ook)
  • vanille-ijs

benodigdheden:

  • grillpan

Hoe maak je het:
Haal het ijs uit de vriezer, zodat het een beetje zacht kan worden.

Halveer de perziken en verwijder de pit. Soms kan dit met de appelboor, lukt dat niet gebruik dan een klein mesje. Je kunt dit ook al eerder doen, bewaar de perziken dan met de snijkanten op elkaar en afgedekt in een bakje zodat ze niet uitdrogen.
Verhit de grillpan op niet al te hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te bruinen. Zet apart op een bord en laat afkoelen.
Zet het vuur nu hoger en grill de perziken op de snijkant tot ze een mooi kleurtje krijgen. Als ze erg rijp zijn, is het iets lastiger om een mooi grillpatroon te krijgen (zie de foto). Leg de perzikhelften met de snijkant naar boven op twee bordjes.
Giet de limonadesiroop in de nog hete grillpan (het vuur kan nu wel uit) en laat het vocht verdampen. Dit gaat best snel! Giet in een maatbekertje of kopje dat tegen de hitte kan en laat het iets afkoelen.
Schep één of twee bolletjes ijs naast de perzikhelften. Verdeel de gekaramelliseerde limonadesiroop erover en garneer met het amandelschaafsel.

Bereidingstijd:
(voor)bereiden: ca. 15-20 minuten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s