Chunky pasta met worstvlees

Vakantietijd betekent dat je niet te ingewikkeld wilt doen, geen hele dagen in de keuken wilt staan, maar toch een verantwoorde en snelle maaltijd wilt serveren. Of misschien zit je ergens in een tent op een leuke camping en heb je maar een of twee pitjes ter beschikking. Ook dan nog kun je een lekkere maaltijd klaarmaken!

Chunky pasta met wostjes

Wat vinden we ervan?
Ondanks dat het een recept is van “grote stappen, snel thuis” heeft het veel smaak. De groenten zijn grof gesneden en doen het goed met de chunky pasta. Dat is meteen ook wel een voorwaarde: koop grote of grove pasta! In het recept worden chipolataworstjes gebruikt, maar je kunt hier ook goed andere gekruide worst in gebruiken. Kortom, een ideaal vakantierecept.

Wat heb je nodig (4 personen):

 • 8 chipolataworstjes
 • ca. 400 gr grote pasta
 • 1 courgette
 • 2 rode paprika’s (of 1 gele en 1 rode)
 • 6 tomaten
 • 1 rode ui
 • 2 flinke tenen knoflook
 • 1 el verse tijmblaadjes (of 1/2 el gedroogde)
 • 1 el verse marjoleinblaadjes (of 1/2 el gedroogde)
 • 1 handje verse basilicum blaadjes
 • 1 el zelfgemaakte tomatensalsa (zie recept) of tomaten tapenade
 • olijfolie
 • Parmezaanse kaas

Hoe maak je het:
Begin met het snijden van de groenten: de courgette in dikke frieten van 10 cm (het zachte binnenste met pitten wordt niet gebruikt), de paprika en tomaten in achten, de rode ui in parten (in de lengte gesneden), de knoflook grof gehakt. Ris de tijm- en marjoleinblaadjes van de takjes. Ik heb dat niet gedaan en dan vind je tijdens het eten de takjes terug (dat is niet zo fijn).
Snijd de worstjes in tweeën, als je wilt kun je het vel eraf halen. Gebruik je grotere of dikkere worstjes, snijd ze dan wat kleiner, of bak ze wat langer zodat het vlees ook gaar is.
Zet heet water op voor het koken van de pasta en voeg als het kookt voldoende zout toe (het water moet naar de zee smaken). Kook de pasta al dente.
Verhit in een grote wok een scheut olijfolie en braad hierin de worstjes in ca. 5 minuten bruin. Zet apart. Bak in het achtergebleven vet de ui, knoflook, tijm en marjolein ca. 3 minuten (mag iets bruinen).
Voeg dan de paprika en courgette toe en wok ca. 5 minuten, voeg het worstvlees toe en de tomatensalsa en zet het vuur wat lager.

Chunky pasta met wostjes
Laat nog ca. 5-10 minuten sudderen met het deksel op de pan. Het is de bedoeling dat de groente nog beetgaar is. Heb je ze liever wat zachter laat ze dan wat langer sudderen.

Plaats een vergiet in een grote serveerschaal en giet hierin de pasta af. Haal de vergiet er uit en laat de pasta uitlekken. Bewaar een kopje kookwater en gooi de rest weg. Doe de pasta in de schaal, meng met een scheutje olijfolie en dek af met een deksel om warm te houden.

Zet het vuur onder de wok weer hoog en voeg de tomaten toe. Laat even goed warm worden, de tomatenparten moeten heel blijven. Voeg evt. als het geheel té droog is een beetje kookwater toe. Maar zeker niet te veel!
Schep de saus op de pasta en strooi er de basilicum over. Geef de geschaafde (gebruik een dunschiller) Parmezaanse kaas er apart bij.

Smakelijk!

Bereidingstijd:
voorbereiden: 15 minuten
bereiden: 30 minuten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s