Lunch met een Mexicaans tintje: Quesedilla’s

Als ik wraps maak, houd ik altijd wel tortilla’s over. Goed verpakt blijven de tortilla’s nog wel enkele dagen goed in de koelkast, maar meestal zijn ze al snel weer op. Ik maak er dan een lunchgerecht van, of gebruik het als hapje aan het einde van de middag.
Nu had ik ook een flinke portie spinazie overgehouden. Voor een spinaziesalade heb je meestal niet zo heel veel nodig. Een zak van 200 gram is dan vaak te veel voor 3 personen. Een mooie gelegenheid om uit te proberen of de spinazie ook lekker is in een quesedilla.

Quesedilla, een ideaal snel lunchgerecht. Wraps worden gevuld met spinazie, tomaat en je favoriete kaas. Even in de pan of contactgrill en klaar!

Wat vinden we ervan?

Verrassend lekker! Eigenlijk hadden we hier wel meer van gelust! Ik heb de tortilla’s gevuld met tomaat, mais, geitenkaas, ui en spinazie en dit op smaak gebracht met honing, beetje knoflook, oregano en peper en zout. Door de warmte smelt de geitenkaas lekker.
Eigenlijk kun je hier allerlei ingredienten voor gebruiken als je maar een beetje afwisselt in smaken: denk bijvoorbeeld aan mozzarella of feta. De spinazie kun je weglaten of vervangen door rucola of romainesla, of als salade apart erbij serveren. Er kunnen nog smaakmakers bij zoals olijven, kappertjes, pijnboompitten, paprika of kidneybonen. Kies wat je lekker vindt.
Deze keer heb ik de contactgrill gebruikt (zie foto onderaan), eerder gebruikte ik een passende koekenpan en dat ging ook heel goed. Alleen krijg je dan niet dat mooie grillmotief, maar dat is meer voor het oog. Al moet ik zeggen dat het met de grill wel iets makkelijker is.

INGREDIËNTEN

Lunchgerecht voor 1 persoon, hapje voor 2

  • 2 tortilla’s (23 cm doorsnede) of 4 kleine tortilla’s
  • 1 grote vleestomaat, in dunne plakken
  • 1/2 ui, in dunne plakken
  • 1 klein teentje knoflook, uit de pers
  • 2 flinke handen spinazie
  • 100 g geitenkaas (of andere kaas)
  • een handje verse marjolein of 1/2 el gedroogde oregano
  • evt. honing als je geitenkaas gebruikt
  • peper en zout

Benodigdheden:

  • contactgrill of koekenpan met passend deksel (zonder opstaande rand)

BEREIDING

Gebruik je een contactgrill, verwarm deze dan alvast voor.
Leg de beide grote tortilla’s op een plank en beleg één helft met de ingrediënten. Bestrooi met de kruiden en voeg evt. peper en zout toe. Vouw één tortilla dubbel en leg in de contactgrill. De spinazie maakt het dubbelvouwen een beetje lastig, maar door de druk van de contactgrill blijft het goed genoeg liggen. Voordeel van een contactgrill is dat je de tortilla niet hoeft om te draaien.
Gebruik je kleine tortilla’s, dan kun je het beste er één beleggen en de ander erop leggen en dan ca. 5 minuten in de grill bakken of tot de kaas gesmolten is.

Quesedilla, een ideaal snel lunchgerecht. Wraps worden gevuld met spinazie, tomaat en je favoriete kaas. Even in de pan of contactgrill en klaar!

Heb je geen contactgrill, dan kun je quesedilla’s ook heel goed in een koekenpan bakken. Het is dan misschien wat lastiger met de spinazie om de tortilla’s dubbelgevouwen te bakken.
Verwarm de pan op matig vuur. Leg dan één tortilla in de pan, beleg met de ingrediënten maar begin nu met de spinazie en eindig met de tomaat. Leg de 2e tortilla er op. Door de warmte zal de spinazie slinken, waardoor je hem makkelijker kunt keren.
Draai de quesedilla vóórdat de kaas begint te smelten met behulp van een deksel. Leg een goed passend deksel op de pan en draai de pan om terwijl je het deksel goed vastklemt. Laat de quesedilla nu voorzichtig van het deksel weer in de pan glijden. Heb je geen passend deksel, dan kun je evt. ook een groot bord gebruiken. Laat nog 3-5 minuten bakken of tot de kaas gesmolten is.

Quesedilla, een ideaal snel lunchgerecht. Wraps worden gevuld met spinazie, tomaat en je favoriete kaas. Even in de pan of contactgrill en klaar!

Snijdt de quesedilla in parten en serveer meteen. Lekker met wat zure room of tomatensalsa (zie recept).

Afhankelijk van de grootte van de contactgrill kun je beide tortilla’s misschien niet tegelijk bakken. Leg dan de tweede alvast in de grill.

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 10 minuten
Bereiden: ca. 5-7 minuten per tortilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s