Gember-soja kip met boontjes

Alweer een recept waar ik op internet over struikelde. Ik ben dol op de combinatie van gember met sojasaus en dat was voor mij voldoende reden om dit recept na te koken. Op de website Dash of Savory vind je het originele recept Ginger Soy Chicken and Broccoli.
Ik heb het recept iets gewijzigd, ik heb 500 gr. kipdijfilet gebruikt en dan mag het iets minder saus zijn. De hoeveelheden heb ik in mijn versie hierop aangepast.

Gember-soja-kip met boontjes

Wat vinden we ervan?
Zelfs jongste dochter die over het algemeen niet zo dol is op rijst met wat dan ook (behalve als er sushi of garnalen een hoofdrol spelen) vond het erg lekker. Door sperziebonen als groente te gebruiken is het niet meer snel gemaakt. Wil je een kortere bereidingstijd, kies dan voor broccoli (zoals in het origineel) of voor andere (wok)groenten. Het was echt een feestje, de smaak van de saus met de kip en boontjes. Ook is wokken een leuke manier van koken. Belangrijk is dan wel dat je alle ingrediënten klaar hebt staan, want je hebt geen tijd om nog snel iets te snijden of hakken. Aan de slag dus!

Wat heb je nodig (4 personen):

 • 500 gr kipdijfilet
 • 2 el maïzena
 • 4 el bloem
 • 1/2 tl zout
 • 1/2 tl peper
 • 4 el zonnebloemolie

voor de gember soja saus

 • 60 ml sojasaus
 • 40 ml water
 • 1/2 el geraspte gemberwortel
 • 1 teentje knoflook uit de pers
 • 1/2 el sesamolie
 • 1 el bruine basterdsuiker
 • 1/2 el maïzena

500 gr sperziebonen
1 el sesamzaad

Hoe maak je het:
Kook of stoom de sperziebonen beetgaar in ca. 30 min.
Snijd het vlees in “eenhaps” blokjes. Meng bloem en maïzena met het zout en peper in een plastic zak. Voeg hieraan de kipblokjes toe, sluit de zak en schud goed zodat elk stukje kip bedekt wordt met het bloemmengsel.
Gember-soja-kip met boontjes
Meng de ingrediënten voor de saus in een maatbeker.

Kook de rijst (of mihoen) volgens de aanwijzing op de verpakking.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Let op dat het niet verbrandt!

Gember-soja-kip met boontjes

Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok of diepe pan. Klop overtollig bloem van de stukjes kip en bak de kipblokjes in 2 porties goudbruin en gaar (ca. 5 minuten). Leg keukenpapier op een bord of schaal en schep de kip uit de wok op het papier. Laat uitlekken. Voeg als dat nodig is nog wat olie toe en bak de 2e portie.
Verhit indien nodig nog wat olie en roerbak de boontjes tot ze goed warm zijn. Voeg dan het sausmengsel toe, zet het vuur wat hoger en roerbak tot de saus indikt. Voeg tenslotte ook de kipblokjes toe aan groente en saus en verwarm de kip.

Gember-soja-kip met boontjes

Serveer met de witte rijst en strooi er het sesamzaad over. Ook lekker erbij: zoetzuur van worteltjes (recept volgt nog).

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 30 minuten
Bereiden: 35 minuten

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s