Tabouleh

De tabouleh uit het restaurant in Frankrijk was naar mijn smaak wat karig gevuld. De smaak daarentegen was super. Rijk aan olie -we doen even niet aan de lijn- maar ook met een kruidige citrus smaak, waarschijnlijk van citroenrasp.
Ik kan het niet laten en ga dezelfde week nog een poging doen om de tabouleh na te maken.

Tahbouleh
Omdat we op vakantie zijn heb ik niet al te veel zin om lang in de keuken te staan. Het wordt dan ook een makkelikke versie. Tomaten, paprika en komkommer mogen hun schil houden. Rozijnen heb ik niet meegenomen dus die gaan er ook niet in. Om het gemis aan zoetigheid te compenseren gebruik ik wat honing. Een gouden greep, de smaak is uitstekend en ik ben blij dat er geen rozijnen in zitten. Want die lust ik namelijk niet.

Wat heb je nodig (2 personen):

 • 150-200 gr couscous
 • 1/2 kleine komkommer
 • 2 tomaten
 • 1/2 rode paprika
 • 1/2 rode ui
 • peper en zout

voor de dressing:

 • 1-2 el lekkere olijfolie
 • 1 tl citroensap
 • rasp van 1/4 citroen
 • 1 tl honing

Hoe maak je het:
Doe de couscous in een hittebestendige schaal waar je ook een passend deksel op hebt. Meng 1/4 tl zout met de couscous. Breng water aan de kook en giet zoveel op de couscous dat deze net onder staat. Laat gedurende ca 4 min. wellen tot de couscous gaar is. Roer los met een vork.
Meng de ingrediënten voor de dressing en roer dor de nog warme couscous. Proef op smaak en voeg evt. nog wat peper en zout toe. Laat de tabouleh afkoelen tot kamertemperatuur.

 

Heb je meer tijd of zin om uitgebreid aan de slag te gaan?

 • Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten voordat je ze in blokjes snijdt.
 • Ontvel de tomaten: snijd aan de onderkant kruislings in en dompel 5 seconden in kokend water, dompel even onder in ijskoud water. Verwijder de pitjes voor het snijden.
 • Rooster de hele paprika in de oven of op een gaspit (regelmatig keren) tot hij zwart geblakerd is. Doe in een plastic zak, sluit deze af en laat de paprika afkoelen. Dan kun je hem gemakkelijk pellen.

Bereidingstijd:
ca. 20 minuten.

2 thoughts

 1. De tabouleh zoals ik hem ken uit het Midden Oosten is een recept met als voornaamste ingredienten platte peterselie(veel!!!) , munt en beetje bulghur, tomaat en komkommer. Wat jij hier beschrijft is volgens mij een couscous salade. Wat hem natuurlijk niet minder lekker maakt 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s