Auberginewaaier uit de oven

Inspiratie kun je overal op doen: in de krant, in tijdschriften, op tv of internet. Soms is een foto al voldoende om die radertjes in werking te stellen zodat je gaat nadenken hoe dit nu eens (na) te maken. Van dit gerecht zag ik een foto op internet. Een recept stond er niet bij, alleen een beschrijving van een aantal ingrediënten. Het begon met de aubergine, daarna met tomaat en kaas. Maar, en toen haakte ik af, als laatste stond daar mayonaise! Nou… dat dacht ik toch niet! Ik hoef dan wel niet op mijn lijn te letten (meer het tegenovergestelde zelfs), maar mijn voorkeur gaat toch uit naar gezond. Vandaar een eigen twist om toch tot ongeveer hetzelfde resultaat te komen.

Auberginewaaiers uit de oven

Wat vinden we ervan?
Missie geslaagd mag ik wel zeggen. Het gerecht ziet er spectaculair uit en smaakt overheerlijk. Aubergine is niet een van mijn favorieten en vaak vis ik het uit een tajineschotel. Maar deze variant met aubergine -overduidelijk- in de hoofdrol is ook mij goed bevallen. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn bij benadering en afhankelijk van de grootte van de aubergine.
Dit feestelijk uitziende gerecht kun je serveren als voorgerecht, maar is ook heel lekker bij wraps, couscous of rijst.

Wat heb je nodig (bijgerecht voor 2-3 personen):
Auberginewaaiers uit de oven

  • 1 aubergine
  • 1/2 gele paprika, in repen
  • 2 tomaten, in plakken
  • 1/2 ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 ons geitenkaas met honing, verbrokkeld
  • 1/2 el gedroogde oregano of 1 el verse marjolein
  • evt. een snuf chilivlokken
  • peper en zout
  • olijfolie

Benodigdheden:

  • een passende ovenschaal

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden (of 200 graden hetelucht).
Snijd de aubergine tot aan de steel in de lengte in dunne plakken.
Auberginewaaiers uit de oven

Vet een ovenschaal in en leg de aubergine hierin. Spreidt de aubergine uit in waaiervorm en steek de overige ingrediënten tussen de plakken aubergine. Bestrooi met peper en zout, knoflook en de kruiden. Besprenkel met wat olijfolie.
Auberginewaaiers uit de oven

Bak in het midden van de oven in ca. 20-30 minuten gaar. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de aubergine en de hoeveelheid vulling. Controleer na 20 minuten de gaarheid.

Bereidingstijd:
Voorbereiden: ca. 30 minuten
Bereiden: 20-30 minuten (oventijd)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s