Lekkere hapjes, deel 2

Avocado en Tonijn Hapjes
Vanavond eten we laat. Tja, hoe kun je dat gat tussen zes en acht het beste overbruggen? Natuurlijk: met lekkere hapjes! Een poosje geleden heb ik in de “supermarkt” van Ikea ingeslagen. Ze hebben daar ontzettend lekkere jam, siroop en knäckebrot maar ook croustades (of toastcups zoals ik het zou vertalen). Ze zijn niet echt goedkoop maar wel heel erg lekker. Vooral de sinaasappeljam met vlierbloesem en het knäckebrot zijn toppers. Ik zal er niet extra voor naar Ikea rijden, maar áls ik er kom sla ik altijd een voorraadje in.
Een uitgelezen kans om die croustades vandaag maar eens te gaan vullen met iets. De keuze valt op tonijn en avocado. Toevallig, omdat ik dat heb liggen en de avocado ook net eetrijp is.

Wat vinden we ervan?
Mjam mjam (dat is Frans voor heel lekker). De croustades zijn vederlicht, zacht krokant en een perfecte begeleider voor de tonijn en avocado. De avocado vond ik overigens het lekkerst omdat de vulling fluweelzacht is en hierdoor de garnering goed tot zijn recht komt. Vooral de bieslookbloemetjes en de bloemetjes van de knoflookbieslook of Chinese bieslook proef je dan heel goed.

Avocado en Tonijn Hapjes

Wat heb je nodig (20 hapjes):

Avocado en Tonijn Hapjes
1 doos (20 stuks) croustades of toastcupjes
1 blikje tonijn op olie
1 avocado
1 biologische citroen (rasp en sap)
1/2-1 el mayonaise
2-3 zwarte olijven
2-3 zongedroogde tomaten
verse bieslook of peterselie
enkele slablaadjes
eetbare bloemetjes
peper en zout

Hoe maak je het:
Voor de tonijn croustades:
Roer de tonijn los in een kom. Boen de citroen goed schoon. Rasp 1/4 deel van de schil af en pers een helft uit. Voeg de rasp toe aan de tonijn, evenals 1/2 el mayonaise. Roer goed om en proef, waarschijnlijk heb je niet alle mayonaise nodig. Voeg nu naar smaak ongeveer 1/2 el citroensap toe voor een frisse smaak.
Voor de avocado croustades:
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften op een bord. Prak goed met een vork tot een zachte mousse, sprenkel er wat citroensap over tegen het verkleuren. Kruid met peper en zout.
Was en droog de slablaadjes, scheur in passende stukjes. Snijd de zongedroogde tomaten in smalle reepjes, de olijven in plakjes en knip de bieslook in stukjes van ca. 1 cm.
Opmaken:
Leg in elk cupje een klein stukje sla. De sla ben ik zelf vergeten, maar is wel handig om het cupje iets langer zijn stevigheid te laten behouden.
Vul 10 stuks met de tonijn, de andere 10 met de avocado.
Garneer elk cupje met olijf of tomaat en leg overal wat bieslook en bloemetjes bij.

Avocado Hapje

Serveer zo snel mogelijk.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s