Gazpacho en minipizza, lekkere hapjes deel 3

Het lijkt erop dat ik weer een kleine serie aan het maken ben. Vandaag een mini pizza hapje, gemaakt van een restje 4-kazenpizza. Daarnaast een gazpacho, lekker makkelijk en snel klaar. Het recept van de gazpacho komt uit Vegeterranian een geweldig vegetarisch kookboek dat helaas een beetje in een hoekje stond te verstoffen. Vanmiddag zat ik er door te bladeren en kwam dit soepje tegen. En, aangezien wij volgende week voor een aantal weken naar Spanje vertrekken (vakantie), vond ik dat wel een passend gerechtje.

Gazpacho en mini pizza

Wat vinden we ervan?
Het soepje smaakt heerlijk: fris en licht pittig. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en het is best snel klaar. Onmisbaar hierbij is echter wel een keukenhulpje in de vorm van een blender of keukenmachine. Of iets anders waarmee je goed kunt hakken/snijden. Ik heb de helft van het recept klaargemaakt en dat was voor twee personen wel een flinke portie.
De minipizza is een restje zoals ik al zei en serveer ik koud. Wat rucola sla erbij en een beetje olijfolie erover druppelen en klaar!

 

Wat heb je nodig (6 personen):

Gazpacho
1 snee (Italiaans) witbrood, zonder korst
1 middelgrote rode paprika, zonder zaden
1 komkommer, geschild en de zaden verwijderd
4 tomaten, grof gehakt
1/2 teen knoflook, in plakjes
3 tl citroensap
4 el extra vergine olijfolie + extra om te garneren
2 tl rode wijn azijn
2 tl balsamicoazijn
1/2 kleine ui, grof gehakt
zout en versgemalen zwarte peper
een paar druppeltjes tabasco
ijsblokjes

Benodigdheden:
keukenmachine of blender
grof zeef of vergiet

Hoe maak je het:
Snijd het brood in dobbelstenen en maal fijn in de keukenmachine. Zet apart.

Snijd de helft van de komkommer en paprika in kleine blokjes en zet apart.
Gazpacho
Hak de rest grof en doe samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine en maal tot je een fijne massa hebt. Wrijf het mengsel met en spatel of bolle kant van een soeplepel door het zeef.
Gazpacho
De prut (zaden en velletjes) die achterblijft heb je niet meer nodig.
Gazpacho
Meng met het broodkruim en zout, peper en tabasco naar smaak. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast.

Serveren:
Verdeel de soep over 6 mooie glazen. Leg in elk glas een ijsblokje en een schepje paprika- en komkommerblokjes. Garneer met een schijfje komkommer en serveer meteen.

Mini pizza:
Nodig, ongeveer een kwart pizza, een restje rucola, sla of verse kruiden. Snijd de pizza in gelijke kleine vierkantjes. Verdeel de rucola over 6 kleine bordjes. Maak 6 stapeltjes pizzastukjes, leg er evt. een olijfje bovenop en steek er een prikker door. Zet op de rucola. Druppel over elk stapeltje een beetje olijfolie.

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 20 minuten (+ 1 uur wachten)
Bereiden: 5 minuten

Gazpacho en mini pizza

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s