Manzanilla, por favor

 

Vandaag de eerste dag in Spanje. Vanwege het slechte weer en de slechte vooruitzichten voor de rest van de week besluiten we Tossa de Mar op de terugweg aan te doen en nu door te rijden naar een camping in Cambrils. Hier is het zonnig en heerlijk warm. Een wandelingetje over de boulevard sluiten we af met een borrel en tapas in een van de vele restaurantjes.


Nu hou ik wel van een Manzanilla of Fino sherry. En ben je in Spanje, dan is dat wel een toepasselijk drankje. Dus bestel ik een Manzanilla. De nog jonge ober kijkt me vragend aan en ik herhaal het nog eens Manzanilla, sherry! Ah, si, zegt hij. Waarna hij terug komt met een biertje voor meneer en een kamillethee voor mij?! Collega erbij gehaald, zij heeft ook nog nooit van Manzanilla gehoord. Is het dan manzanilja of manzanijja, wat kunnen we nog meer bedenken? Zij haalt er een van de (zo te horen) vaste klanten bij. Een struise dame die vraagt of we engels spreken. Na nog wat gepraat over en weer komt ze terug met een fles… En ja hoor!! Sherry!! Jerez of Tio Pepe genoemd, naar het merk dus. Ze wijst naar de naam sherry op de fles alsof ze er nog nooit van gehoord heeft. Maar goed, yes, het is gelukt 😃.
Gelukkig gaat het met de tapas iets makkelijker! Gamba’s con aio (met een kilootje knoflook, zoals het hoort), Manchego kaas met een citroenolie, en patatas bravas (lekker en niet vet!).

Tevreden hobbelen we naar huis. Later lezen we in de reisgids dat sherry in zuid Spanje wordt gemaakt. Zouden ze dat hier dan echt niet drinken?
De “handige woordenlijst” achter in de reisgids leert me dat Jerez (spreek uit als gérèsj met harde g) Spaans is voor sherry. Juist…

 

Een gedachte over “Manzanilla, por favor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s