Mini Groente Pizza’s

Bij mijn zoektocht naar gerechtjes voor de kerstbrunch kwam ik op Pinterest een foto tegen van deze mini-pizza’s, gebaseerd op een recept van Julia Child. Het leek me wel een leuk idee om dit ook te maken voor de brunch. Dat betekende dat ik toch eerst wel even de proef op de som wilde nemen. Niet alleen of het wel lekker was, maar vooral om te kijken of het recept wel klopt. En zelfs al heb je het al eens gemaakt, dan is dat nog geen garantie voor succes. Ik kan me nog die keer herinneren dat we eters hadden en ik dat geweldige recept van ribstuk, gevuld met abrikozen nog eens wilde maken. Alleen waren we inmiddels verhuisd en had ik een andere oven. Tja, je snapt het al… Laten we zeggen dat het vlees erg krokant gebraden was. Vandaar de proef op de som met dit gerechtje.

Mini Groente Pizza

Wat vinden we ervan?
Inderdaad een erg makkelijk recept! Omdat ik nog maar een halve aubergine had liggen, heb ik ook nog wat courgette gebruikt als basis. Ook heb ik de topping iets aangepast, in plaats van knoflook heb ik pesto toegevoegd en dat gaf een lekkere smaak. De aubergine was het lekkerst, de courgette was iets fletser van smaak. En de volgende keer laat ik de kaas smelten onder de grill. Dat gaat iets sneller en hij kleurt dan mooier.

Wat heb je nodig (6-7 stuks):

  • 1 grote aubergine, in plakken van ca. 1 cm
  • ca. 6 el pesto (of 3 tenen knoflook en een handje pijnboompitten)
  • 4-5 pruimtomaten, in blokjes gesneden (of een blik tomatenblokjes)
  • 1 handje verse basilicum, gesneden
  • 1-2 bollen mozzarela, in kleine blokjes gesneden
  • 5 el Parmezaanse kaas (of Peccorino), geraspt
  • gedroogde oregano of Provençaalse kruiden
  • bruchette mix
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (boven- en onderwarmte). Snijd de aubergine in plakken van ca. 1 cm dik. Probeer ze allemaal dezelfde dikte te snijden, in verband met de oventijd. Beleg een bakplaat met een siliconenmatje of bakpapier. Verdeel de aubergine hierover en besprenkel met olijfolie en zout. Bak gedurende 10 minuten in het midden van de oven. Draai de plakken na 5 minuten om.
Heb je geen pesto in huis, snijd dan 3 tenen knoflook in kleine stukjes, smoor in een scheutje olijfolie tot ze zacht zijn en voeg dan de tomaten toe. Laat het vocht verdampen. Gebruik je pesto, dan hoef je de tomaten niet te bakken. Laat tomaten in blik wel een beetje uitlekken, zodat het geheel niet te vochtig wordt.

Mini Groente Pizza

Haal na 10 minuten de aubergines uit de oven. Dep evt. vocht op met keukenpapier. Bestrooi de aubergines met een bruscettamix. Verdeel de tomaten over de aubergines en strooi er wat oregano of Provençaalse kruiden over.
Mini Groente Pizza

Meng de mozzarella met de geraspte kaas en verdeel over de aubergineplakken. Strooi evt. de pijnboompitten erover. Zet de bakplaat terug in de oven onder de grill en bak tot de kaas gesmolten is en goudgeel gekleurd.
Mini Groente Pizza

Strooi de basilicum over de aubergines en serveer. Lekker met een frisse salade, zoals bijv. een spinaziesalade met geitenkaas (zie recept).

Bereidingstijd:
(Voor)bereiding: 20-25 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s