Snijbonen met paprika en tomaatjes

Bij de tagineschotel (het vorige recept) wilde ik graag eens een andere combinatie van groenten. Standaard is dit bij mij over het algemeen iets met courgette, aubergine en paprika. Er lagen behalve de gebruikelijke groentemix ook nog snijbonen en witlof. Ik kies voor de snijbonen, een verrassend goede keuze overigens. Snijbonen hebben geen uitgesproken smaak en combineren daardoor prima met paprika en tomaat.

Snijbonen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g snijbonen
  • 1 rode paprika
  • 1 dikke rode ui
  • 1 handvol cherrytomaten
  • 1/2 tl gepofte knoflook *
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl paprikapoeder
Snijbonen en tomaatjes uit de wok

Bereiding

Was de snijbonen en snijd het uiteinde eraf (waarmee ze aan de plant hebben gezeten), het puntje kun je laten zitten. Snijd in ruitvorm. Kook (10 min) of stoom (15 min) de snijbonen tot ze nog behoorlijk beetgaar zijn. Ze worden straks nog gewokt, dus garen dan verder.

Was ondertussen de paprika en snijd in brede repen, verwijder de zaadlijsten en de pitten. Snijd de repen in niet te kleine stukken. Halveer de rode ui, en snijd in ringen. Was de tomaatjes en halveer ze. Houdt de tomaatjes apart, deze hoeven straks alleen even mee te verwarmen.

Verhit een scheut olijfolie in de wok (of grote koekenpan) en bak de ui op laag vuur tot deze zacht is. Draai dan het vuur hoger en voeg de paprika en snijbonen toe, samen met de knoflook en de kruiden. Roerbak op middelhoog vuur ca. 10 minuten of totdat de groente beetgaar is (proef!).
Voeg dan de tomaten toe en proef of er nog peper en zout nodig is.

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden: 30 minuten

* Gepofte knoflook: als ik vlees braad in de oven dan voeg ik meestal behoorlijk wat teentjes knoflook (met schil) toe. Tegen de tijd dat het vlees gaar is, is ook de knoflook gepoft. Gepofte knoflook heeft een heerlijke, wat gekaramelliseerde, smaak. Heb je dit niet op voorraad (wat ik me kan voorstellen), voeg dan bij het braden van de ui een teentje knoflook toe. Plet het met het lemmet van een groot mes en verwijder de schil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s