Snijbonen met paprika en tomaatjes

Dit groentegerecht van snijbonen met paprika en tomaat is heerlijk en makkelijk te maken. De snijbonen worden voorgekookt en gaan dan met de paprika in de wok. Tomaatjes en limabonen erbij en je bent klaar!

Bij de tagineschotel (het vorige recept) wilde ik graag eens een andere combinatie van groenten. Standaard is dit bij mij over het algemeen iets met courgette, aubergine en paprika. Er lagen behalve de gebruikelijke groentemix ook nog snijbonen en witlof. Het werden de snijbonen, een verrassend goede keuze overigens ;-). Snijbonen hebben geen uitgesproken smaak en combineren daardoor prima met paprika en tomaat.

Dit groentegerecht van snijbonen met paprika en tomaat is heerlijk en makkelijk te maken. De snijbonen worden voorgekookt en gaan dan met de paprika in de wok. Tomaatjes en limabonen erbij en je bent klaar!

Een korte update

Het blijft onze favoriete manier om snijbonen te bereiden: in combinatie met tomaatjes en paprika. Soms zijn het alleen tomaatjes, die heb ik standaard in huis. Een betere foto was wel nodig na zes jaar. Tijdens de laatste bereiding wilde ik als vleesvervanger limabonen erbij en ik bedacht dat ik deze vast ook bij de snijbonen kon voegen (zoals te zien op de foto). Dat was zeker lekker, maar zonder limabonen smaakt het zeker ook heel erg goed.
De hoeveelheden in dit recept heb ik ook aangepast van 4 naar 2, omdat wij tegenwoordig meer groenten eten dan een aantal jaren geleden. Als je daar dan nog een blik limabonen aan toe voegt, is dit ook prima zonder vlees.

Pas het zeker aan naar je eigen smaak en wensen! Als groentegerecht voor 4 personen kun je 600 gram snijbonen kopen en een grote paprika gebruiken en eventueel een blik limabonen toevoegen.


Recept: Snijbonen met paprika en tomaatjes

Bijgerecht
Voor 2 personen
Voorbereiden:
15 minuten
Bereiden:
30 minuten
Totale tijd:
45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 g snijbonen
  • 1 rode (punt)paprika
  • 1 dikke rode ui
  • 1 handvol cherrytomaten
  • ½ tl gepofte knoflook *
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ¼ tl paprikapoeder
  • 1 blik limabonen
Dit groentegerecht van snijbonen met paprika en tomaat is heerlijk en makkelijk te maken. De snijbonen worden voorgekookt en gaan dan met de paprika in de wok. Tomaatjes en limabonen erbij en je bent klaar!

BEREIDING

Was de snijbonen en snijd het uiteinde eraf (waarmee ze aan de plant hebben gezeten), het puntje kun je laten zitten. Snijd in ruitvorm. Kook (10 minuten) of stoom (15 minuten) de snijbonen tot ze nog behoorlijk beetgaar zijn. Ze worden straks nog gewokt, dus garen dan verder.

Spoel de limabonen in een zeef onder stromend water en laat uitlekken.

Was ondertussen de paprika en snijd in brede repen, verwijder de zaadlijsten en de pitten. Snijd de repen in niet te kleine stukken. Halveer de rode ui, en snijd in ringen. Was de tomaatjes en halveer ze. Houdt de tomaatjes apart, deze hoeven straks alleen even mee te verwarmen.

Verhit een scheut olijfolie in de wok (of grote koekenpan) en bak de ui op laag vuur tot deze zacht is. Draai dan het vuur hoger en voeg de paprika en snijbonen toe, samen met de knoflook en de kruiden. Roerbak op middelhoog vuur ca. 10 minuten of totdat de groente beetgaar is (proef!). Voeg na 5 minuten de uitgelekte limabonen toe.
Voeg dan de tomaten en de uitgelekte limabonen toe en proef of er nog peper en zout nodig is.

* Gepofte knoflook: als ik vlees braad in de oven dan voeg ik meestal behoorlijk wat teentjes knoflook (met schil) toe. Tegen de tijd dat het vlees gaar is, is ook de knoflook gepoft. Gepofte knoflook heeft een heerlijke, wat gekaramelliseerde, smaak. Heb je dit niet op voorraad (wat ik me kan voorstellen), voeg dan bij het braden van de ui een teentje knoflook toe. Plet het met het lemmet van een groot mes en verwijder de schil.

Pin deze foto van de Snijbonen met paprika en tomaatjes

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Dit groentegerecht van snijbonen met paprika en tomaat is heerlijk en makkelijk te maken. De snijbonen worden voorgekookt en gaan dan met de paprika in de wok. Tomaatjes en limabonen erbij en je bent klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s