Wraps met gerookte zalm, kleine hapjes deel 4

Als je dan een soepje maakt met gerookte zalm en je hebt nog een restje, wat doe je dan? Inderdaad, wraps met gerookte zalm! Altijd een succes! Of het nu als voorgerechtje, snack, de lunch of een buffethapje is. Het is niet moeilijk, met maar een paar ingrediënten en snel klaar.

Wrap gerookte zalm
Daarbij heb ik via Instagram een receptje gevonden voor romige feta. Een geweldige dip die ook heel goed combineert met gerookte zalm.
De derde ronde voor kleine, snelle hapjes. Dit is niet echt een lichte versie, want zalm valt onder de vette vis. Maar dat kun je weer een beetje compenseren door een “light” roomkaas te gebruiken. Of maak de feta crème, deze wordt gemengd met water en is daardoor dus ook wat minder zwaar.

Wat heb je nodig (ca. 16 hapjes):

  • 2 tortillawraps (ca. 23 cm doorsnede)
  • 50-100 gr gerookte zalm
  • 2 handjes rucola
  • 4 el verse kruidenroomkaas of feta crème (recept)*
  • (evt.) een handje pijnboompitten
  • ca. 16 (tapas)prikkers

Hoe maak je het:
Wanneer de tortilla’s erg stug zijn, kun je ze eerst een beetje verwarmen. Daardoor worden ze wat soepeler. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Smeer beide tortilla’s in met de kruidenkaas, beleg met de zalm en de rucola.
Wrap gerookte zalm
Houd evt. wat rucola achter voor op de borden. De pijnboompitten zijn niet nodig, maar geven de rolletjes wel een extra bite. Rooster ze in een droge koekenpan op matig vuur tot ze lichtbruin kleuren. Laat wel even afkoelen voordat je ze over de roomkaas (ze blijven dan een beetje plakken tussen kaas en zalm) strooit.

Wrap gerookte zalm

Rol stevig op en steek in elke wrap op regelmatige afstand ongeveer 8 prikkers. Snijd de wraps met een scherp mes in rolletjes.

Leg op een schaal een bedje van rucola en leg er de zalmrolletjes op. Geef evt. nog wat extra kruidenkaas erbij. Roer deze dan los met een beetje yoghurt of zure room zodat je een dipsaus krijgt.

 

* De feta crème maak je door een blok feta los te roeren in een kleine keukenmachine of het messenbakje van je staafmixer met een beetje water totdat je een romige substantie krijgt. Voeg het water steeds in kleine beetjes toe, zodat het niet té nat wordt. Meng er dan naar smaak citroenrasp, peper en verse bieslook door. Klik hier voor het volledige recept.

3 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s