Gember. Geweldige smaakmaker en gezond. Maar, op de een of andere manier koop ik altijd te veel, of gebruik ik het niet vaak genoeg. Ik gebruik het graag in wokgerechten met een aziatisch tintje. Of in marinades. Of soms gewoon in een kopje thee.
Gevolg is dat ik een centimetertje gebruik en dat het restant in de groentela van de koelkast verdwijnt. Vervolgens vergeten wordt en na een week of twee helemaal verpieterd in de prullenbak belandt.
Zo zonde!
Vandaar dat ik tijdens mijn surftochten op het internet blij verrast was te lezen dat je gember goed kunt invriezen.
De eerstvolgende keer dat ik gember nodig had, heb ik het meteen geprobeerd. Het is heel eenvoudig.
Wat heb je nodig:
- verse biologische gember, liefst onbeschadigd
- een borsteltje
- een goed sluitend plastic bakje, geschikt voor de vriezer
- keukenpapier
Borstel de gember goed schoon onder stromend water. Droog met het keukenpapier. Als de gember goed droog is, kun je hem invriezen.
Heb je de volgende keer gember nodig, dan kun je de bevroren gember gewoon raspen. Ik gebruik hiervoor een microplane rasp, die is scherp en dan gaat het gemakkelijk. Je kunt de schil gewoon mee raspen. Schillen is dus niet nodig.
2 thoughts