De diepvries deel 3: Hartige taart met zalm en spinazie

Deze hartige taart maakte ik zondag. Daarmee is dit het laatste berichtje over het gedoe met de vriezer. Alles wat ontdooit was, heb ik hiermee gebruikt. Behalve dan het ijs en de doosjes fruit. IJs kun je volgens mij wel opnieuw invriezen, we zullen wel zien. Met dat fruit is het natuurlijk beter om dit op te maken, maar het was wel een beetje veel om allemaal in een smoothie te stoppen.
Eigenlijk heb ik nog wel geluk gehad dat de vriezer in de garage staat (zonder verwarming). Hierdoor zijn bijv. de rode kool en stukken groot vlees niet ontdooit en kon ik ze mooi laten liggen voor een later moment.

IMG_3472

Maar goed, de spinazie en het deeg voor hartige taart. Ik heb wel vaker spinazietaart gemaakt en eerlijk gezegd vind ik het makkelijker met verse spinazie. Maar, gebruik makend van wat ik nú heb liggen, kan het ook met diepvriesspinazie.

Het volledige recept voor de vegetarische taart vind je hier. De hoeveelheden zijn ongeveer hetzelfde, wat ik heb gedaan is de champignons en geitenkaas vervangen door de ca. 250 gr verse zalm. Het belangrijkste bij het gebruiken van diepvriesspinazie is dat je de spinazie ruim van te voren uit de vriezer haalt (dat was bij mij geen probleem). Laat de spinazie in een vergiet of zeef ontdooien en druk er dan zoveel mogelijk vocht uit. Op die manier word je hartige taart geen waterballet.

Het opbouwen van de taart gaat als volgt:
IMG_3463
Begin met het laagje rode ui, daarop de spinazie en daarop -een beetje ondergestopt- de zalm. Ik heb de zalm in dikke stukken gesneden, op die manier droogt hij niet uit tijdens het bakken. Eroverheen gaat het eimengsel. En tenslotte garneren met de gedroogde tomaatjes en pijnboompitten.

Deze portie is voldoende voor 2 niet al te grote eters. Heb je er een voor- en of nagerecht bij, dan is het zeker genoeg.

 

 

 

Een gedachte over “De diepvries deel 3: Hartige taart met zalm en spinazie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s