Versiertrucs voor soep

Een gladde, gebonden soep is lekker, maar zonder een beetje versiering ook saai. Door toevoeging van wat extra aankleding krijgt je soep meteen iets extra’s qua smaak én uiterlijk.

Zoals daar zijn:

Een sliertje room (slagroom, kokosroom, amandelmelk enz.). Denk hierbij aan courgette- broccoli- tuinerwten- wortel- en pompoensoep. Gebruik je geen melkproducten, kies dan voor een plantaardige room.

Een sliertje smaakvolle olijfolie. Als alternatief voor melk is dit heel lekker, kies dan wel voor een goede kwaliteit olie die een beetje pittig is, zodat je ook iets proeft.Een nootje in de vorm van bijv. amandelschaafsel, pinda’s, pijnboompitten, walnoten. Geroosterd is dan wel lekkerder dan zo uit een zakje. Grotere noten zoals pinda’s of cashewnoten kun je het beste na het roosteren hakken.

Een lepeltje verse kruiden zoals bieslook, peterselie, basilicum, dille enz. Gebruik bij voorkeur verse kruiden. De gedroogde versies van bieslook, peterselie en basilicum hebben nagenoeg geen smaak. Een goed alternatief zijn kruiden uit de diepvries.

Stukjes tomaat, komkommer, paprika, avocado, champignon of appel. Denk bijv. aan gazpacho met stukjes tomaat, komkommer en paprika. Pindasoep met een beetje taugé. Pompoensoep of Pastinaaksoep met fijngesneden appel. Je kunt ook vóór het pureren van de soep wat van de groenten achterhouden en hiermee dan de soep garneren. Kies voor snijtechniek brunoise (kleine blokjes) of julienne (lucifers) .

Kiemgroente van waterkers, taugé, basilicum enz. Je kunt ook zelf eens aan de slag gaan en groenten laten ontkiemen.

Croutons van brood, al dan niet met een beetje knoflook. Snijd blokjes van oud brood en bak deze krokant in een beetje olie of roomboter.

Een schepje Griekse yoghurt. Vooral lekker in bijv. Oosterse soepen zoals linzensoep.

Wat flintertjes gerookte zalm, garnalen enz. Denk hierbij bijv. aan broccoli- courgette- en doperwtensoep.

Een combinatie van bovengenoemde versiersels. Niet alles tegelijk natuurlijk!

Foefjes voor sliertjes room:
Maak met een lepel druppels room in een kop soep. Met een cocktailprikker kun je dan hartjes maken door van buiten naar binnen een lijntje te trekken dwars door de druppel.

Giet een lepel room in een spiraal in de soep (derde foto). Trek met een cocktailprikker om en om lijntjes: van buiten naar binnen, dan van binnen naar buiten en zo door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s