Gezonde lunch? Avocadosalade!

Om aan mijn dagelijkse hoeveelheid groente en fruit te komen, grijp ik vaker bij de lunch naar een salade. Fruit eet ik niet zo veel en salades gaan gewoon wat gemakkelijker.

Een van mijn favorieten is de avocado. Altijd lekker bij een boterham in plakjes met hartig beleg, of als guacamole. Vandaag had ik nog een hele avocado en besloot er een eenvoudige salade van te maken met de ingrediënten die ik in huis heb. Je kunt deze salade ook in de ochtend al maken en meenemen naar je werk.

Avocadosalade

Wat heb je nodig (voor 1 persoon):

Avocadosalade

  • 1 avocado
  • 1 handjevol snoeptomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 klein handje bieslook
  • 1/4 rode peper (zonder pitjes)
  • 1 theelepel citroen- of limoensap
  • goede olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het:
Was de tomaatjes en snijd in hapklare stukjes, bijv. plakjes of kwartjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Verwijder zaadlijsten en pitjes van de rode peper en snijd in zo klein mogelijke blokjes. Knip of snijd de bieslook fijn.
Snijd de avocado overlangs in de lengte in tweeën. Neem beide helften in je handen, maak een draaiende beweging en los een helft van de pit. Snijd de helften nu overlangs nogmaals in tweeën. Haal de pit voorzichtig los. Pak nu aan de smalle punt de schil en trek deze voorzichtig van het vruchtvlees. Dit lukt goed als de avocado rijp is. Snijd het vruchtvlees in blokjes en druppel er limoensap over om verkleuren te voorkomen.

Avocadosalade

Meng de salade voorzichtig in een kom en bestrooi met peper en zout. Schenk er ongeveer 1/2 eetlepel lekkere olie over. Schep nogmaals voorzichtig om. Door de salade om te scheppen wordt ook het limoensap vermengd. Vind je het niet zuur genoeg, druppel dan nog wat sap over de salade.

Wil je de salade meenemen naar je werk, dan is het handig om de ingrediënten apart mee te nemen in bijv. een speciale lunchbox. Je kunt ook een weckglas nemen zoals boven op de foto, bouw de salade dan op in laagjes. Begin met de avocado, dan de tomaatjes, bosui en eindig met de bieslook en de rode peper. Je kunt evt. ook de olijfolie mengen met zout, peper en nog een drupje citroensap en dit in een klein potje meenemen naar je werk. Vind je dat te omslachtig, strooi dan zout en peper over de ingrediënten voordat je ze in het glas doet. Druppel de olijfolie er als laatste overheen, die zakt dan vanzelf wel naar de bodem.

Smakelijk!

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden: 5 minuten

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s