Lentegroene Doperwten Dip

Laten we eens een beetje extra groenten naar binnen werken! Deze doperwten dip is behalve heerlijk op een bruschetta of toastje ook geweldig bij de lunch als broodbeleg met een tomaatje of als extra dip bij een salade.

Laten we eens een beetje extra groenten naar binnen werken! Deze doperwten dip is behalve heerlijk op een bruschetta of toastje ook geweldig bij de lunch als broodbeleg met een tomaatje of als extra dip bij een salade.

Het is zo gemakkelijk te maken, bovendien heb je bijna geen olie nodig, dus het is ook lekker licht! Wil je helemaal geen olie gebruiken, dan lukt het ook met een beetje groentebouillon bijvoorbeeld.

Ook lekker op een cracker met bijv. tomaat en rauwe ham of een dun plakje appel.

Laten we eens een beetje extra groenten naar binnen werken! Deze doperwten dip is behalve heerlijk op een bruschetta of toastje ook geweldig bij de lunch als broodbeleg met een tomaatje of als extra dip bij een salade.
Laten we eens een beetje extra groenten naar binnen werken! Deze doperwten dip is behalve heerlijk op een bruschetta of toastje ook geweldig bij de lunch als broodbeleg met een tomaatje of als extra dip bij een salade.

Wat heb je nodig:

  • 200 g diepvries doperwten
  • ca. 1/2 el olijfolie en evt. iets extra
  • 1/2 el gehakte muntblaadjes
  • 1/2 el gehakte basilicumblaadjes
  • zout en peper
  • evt. spruitgroente ter garnering
  • staafmixer of blender

Hoe maak je het:

Laat de erwten ontdooien in een hoge maatbeker. Pureer met de staafmixer of blender en voeg dan de fijn gehakte kruiden toe. Hoe langer je het apparaat laat draaien, des te fijner wordt je mengsel. Meng goed en voeg als dat nodig is olijfolie toe om het iets vloeibaarder te maken. Proef en breng op smaak met peper en zout.

De dip is afgedekt in de koelkast zeker een week houdbaar.

Bereidingstijd: ca. 15-20 minuten

TIP: Heb je geen verse kruiden in huis, dan kun je ook een lepel (naar smaak) pesto toevoegen.

Laten we eens een beetje extra groenten naar binnen werken! Deze doperwten dip is behalve heerlijk op een bruschetta of toastje ook geweldig bij de lunch als broodbeleg met een tomaatje of als extra dip bij een salade.

3 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s