Laten we eens een beetje extra groenten naar binnen werken! Deze doperwten dip is behalve heerlijk op een bruschetta of toastje ook geweldig bij de lunch als broodbeleg met een tomaatje of als extra dip bij een salade.

Het is zo gemakkelijk te maken, bovendien heb je bijna geen olie nodig, dus het is ook lekker licht! Wil je helemaal geen olie gebruiken, dan lukt het ook met een beetje groentebouillon bijvoorbeeld.
Ook lekker op een cracker met bijv. tomaat en rauwe ham of een dun plakje appel.


Wat heb je nodig:
- 200 g diepvries doperwten
- ca. 1/2 el olijfolie en evt. iets extra
- 1/2 el gehakte muntblaadjes
- 1/2 el gehakte basilicumblaadjes
- zout en peper
- evt. spruitgroente ter garnering
- staafmixer of blender
Hoe maak je het:
Laat de erwten ontdooien in een hoge maatbeker. Pureer met de staafmixer of blender en voeg dan de fijn gehakte kruiden toe. Hoe langer je het apparaat laat draaien, des te fijner wordt je mengsel. Meng goed en voeg als dat nodig is olijfolie toe om het iets vloeibaarder te maken. Proef en breng op smaak met peper en zout.
De dip is afgedekt in de koelkast zeker een week houdbaar.
Bereidingstijd: ca. 15-20 minuten
TIP: Heb je geen verse kruiden in huis, dan kun je ook een lepel (naar smaak) pesto toevoegen.

Hmmm, ziet er heerlijk uit Anja! Dit ga ik na mijn lowcarb-fase ook zeker maken! Dank je voor het delen. Liefs
LikeLike
Tip: probeer ditzelfde recept eens met tuinboontjes. Ik vind dat zelf lekkerder. Wel iets meer werk, want je moet de tuinboontjes dubbel doppen.
LikeGeliked door 1 persoon